Angus dunne lende gevuld met diamanthaas recept

Angus dunne lende gevuld met diamanthaas recept | BBQuality

Angus dunne lende gevuld met diamanthaas recept

Angus dunne lende, het deel waar de entrecote van gesneden wordt. Dit stuk kun je ook in zijn geheel bereiden. In dit recept hebben we een leuke en smakelijke twist! We gaan het stuk dunne lende vullen met een mals stuk angus diamanthaas. Het mooie van rubs is dat je ze ook kan combineren.  We gebruiken de BBQuality Steak rub en de Party rub om het vlees op smaak te brengen.

Ingrediënten:

Benodigheden:

Bereiding:

Leg de dunne lende en de diamanthaas afgedekt op een snijplank en laat deze een half uur liggen.

Aan de kopse kant van de lende snij je een gat dat net groot genoeg is om de diamanthaas erdoorheen te trekken. Als je de diamanthaas er niet doorheen getrokken krijgt dan snij je het gat iets ruimer snijden.

Kruid de diamanthaas licht met de BBQuality Steak Rub en een beetje zout. Trek vervolgens de diamanthaas door het gat in de lende. De puntjes van de diamanthaas steken nog uit, snij deze eraf en bak deze gewoon lekker op en eet ze zelf op!! Bestrooi het vlees gedeelte van de lende met de BBQuality Party Rub.

We zorgen dat de diamanthaas er strak in blijft, door de lende rondom vast te knopen met rolladetouw.

Leg de gevulde lende afgedekt op een snijplank en steek de kolen in de BBQ aan. We richten deze in met een indirecte zone en zorgen voor een constante temperatuur van 120°Celsius.

Wanneer de BBQ constant 120°Celsius is, leggen we het lendestuk met de vetkant op het rooster. Op deze manier gaart du gevulde dunne lende met de diamanthaas erin mooi egaal naar de gewenste garing.

In dit recept is 50°Celsius in de kern aangehouden. Tijdens het rusten stijgt deze nog iets. Wil je iets minder rood, houd dan de garing van je keuze aan.

Laten rusten:

Wanneer de gevulde lende de gewenste temperatuur heeft bereikt, halen we deze van het rooster. Laat deze onder aluminiumfolie rusten voor 10 á 20 minuten.

Na het rusten kan het vlees aangesneden worden. Ga nu lekker genieten van een mooi stukje dunne lende met daarin langzaam gegaarde diamanthaas.

Bij dit Angus dunne lende gevuld met diamanthaas recept passen bijna alle aardappel- of groentebereidingen om een feestelijke maaltijd op tafel te zetten.

Smakelijk eten!!!

Maak je dit Angus dunne lende gevulld met diamanthaas recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.