Ribeye

Ribeye

De ribeye is hetzelfde stuk vlees als de Côte de Boeuf maar dan zonder been. De ribeye zit aan de voorkant van de rug en vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is, waardoor het vlees fijner van structuur is en daarom zachter in de mond. Door de aanwezigheid van een duidelijke vetstructuur is het altijd vol van smaak. Het is een mooi stukje vlees dat je uiteindelijk op je bordje hebt liggen!

De bereidingswijze

Wanneer je dit stuk vlees op de barbecue gaat bereiden, is het aan te raden een deel in te richten waarop je het vlees indirect kunnen bakken. Schroei het rundvlees eerst dicht, om het vervolgens op het indirecte deel langzaam te garen. De sleutel tot succes: neem de tijd! Laat de temperatuur niet te hoog worden, en laat het vlees aan het einde even rusten zodat de sappen zich gelijkmatig over het vlees kunnen verdelen.

Met ribeye kun je veel kanten op. Heb je al in eens in onze recepten gekeken? Bekijk vervolgens een ribeye met blauwschimmelkaas, met rucola pesto, of met stroganoffsaus!

Eet smakelijk!

Angus ribeye | BBQuality