Snelle levering. Doen wat er is afgesproken.Robert – Amersfoort
Terug

Ribroast

Varkensribroast | BBQuality

Varkensribroast

v.a. 600 gr.

0
€ 6,60

Ribroast

De ribroast is een relatief onbekend stuk vlees, en daar gaan we bij BBQuality verandering in brengen! Het komt uit het voorste gedeelte van de rib, dat tegen de nek aan zit. Je kunt de ribroast zien als een ribeye aan één stuk met het been er nog aan. Dit been zorgt ervoor dat de smaakbeleving nog beter wordt. Het is bovendien een stuk vlees dat door de aanwezigheid van een duidelijke vetstructuur altijd vol van smaak is. Het vet zit echt in het vlees. Dit wil zeggen dat er in het spiervlees sprake is van een dooradering van vet. Dit komt de smaak alleen maar ten goede. Een grote lap vlees met een mooi stuk bot eraan. Het is een prachtig en stoer gezicht wanneer het op je bordje ligt!

Bereidingswijze

Wanneer je dit stuk vlees op de barbecue gaat bereiden, is het aan te raden een deel in te richten waarop je het vlees indirect kunnen bakken. Schroei het rundvlees eerst dicht, om het vervolgens op het indirecte deel langzaam te garen. De sleutel tot succes: neem de tijd! Laat de temperatuur niet te hoog worden, en laat het vlees aan het einde even rusten zodat de sappen zich gelijkmatig over het vlees kunnen verdelen. Je kunt een ribroast ook grillen, of zelfs in de oven bereiden. Hoe dan ook, de bereiding kost je wat tijd, maar je krijgt er uiteindelijk iets geweldigs voor terug!

Eet smakelijk!

Biologische Varkens Ribroast | BBQuality