Maand van de Pulled Pork!

Varkensnek | BBQuality

Procureur

Heb jij al ooit gehoord van een procureur? Er is een kans dat je deze vraag met ‘nee’ moet beantwoorden. De varkensprocureur is een mooi gemarmerd en doorregen stuk vlees vol van smaak. De procureur is een heerlijk zacht stuk vlees en leent zich uitermate goed om lang te garen op een lage temperatuur, maar zoals je bij de recepten en de nieuwe aflevering van BBQuality-TV ziet kun je met dit stukje vlees nog veel meer kanten op. Wist je trouwens dat er een leuk verhaal schuilgaat achter de naam ‘procureur’? Het woord procureur komt van ‘advocaat’ of ‘woordvoerder’. Het vlees is dan ook een vooraanstaand deel uit het varken: het komt letterlijk van het deel direct achter de kop. Misschien wat vergezocht, maar wel erg grappig!

Pulled Pork

Ook al heb je misschien niet van procureur gehoord, Pulled Pork zal wellicht wel bij veel mensen een belletje doen rinkelen. En dat komt goed uit, want van varkensprocureur kun je Pulled Pork maken. Pulled Pork is over komen waaien uit de Verenigde Staten. In de zuidelijke staten is het een ware delicatesse die inmiddels ook zijn weg naar de rest van de wereld gevonden heeft. Het is in feite een heel langzaam gegaarde procureur, waaruit je uiteindelijk kleine stukjes vlees ‘pulled’. Dit kun je uiteindelijk los eten, in salade doen of eten op een broodje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Om het beste resultaat te bereiken wordt het vlees heel langzaam en lang gegaard, ook wel ‘slow cooking’ genoemd. Zodra de procureur de perfecte binnentemperatuur heeft bereikt is het overheerlijk om te eten! Nu ga je, bijvoorbeeld met twee vorken, de Boston Butt ‘pullen’. Dit doe je door het vlees als het ware uit elkaar te trekken. Het resultaat is botermals, overheerlijk vlees.

Wij willen jou graag de smaaksensatie van Pulled Pork laten ervaren. De maand september is bij BBQuality daarom omgedoopt tot de maand van de Pulled Pork. Daarom krijg je bij een bestelling boven de €100, 1,2 kg varkensprocureur gratis! Klik hier voor andere mooie gerelateerde actie-artikelen van deze maand.