Angus beef ribfinger taco’s recept

Angus beef ribfinger taco's recept | BBQuality

Inleiding:

De Angus beef ribfingers zijn de smaakvolle stukjes vlees die tussen de runderspareribs uit worden gesneden. Het is een mooi stukje vlees om low&slow te bereiden, maar mocht je iets minder tijd hebben dan kan je ze ook op een wat hogere temperatuur bereiden. Denk hierbij aan een dome-temperatuur van 150/160 graden Celsius, het voordeel hiervan is dat de ribfingers dan in ongeveer 1,5 uur klaar zijn. Dat gaan we in dit Angus beef ribfinger taco's recept dan ook doen.

Ingrediënten:

 • circo 1 kg Angus beef ribfingers
 • 1 rode paprika
 • 3 tenen knoflook
 • 3 tomaten
 • 1 avocado
 • 1 citroen
 • 5 taco shells
 • 1 limoen
 • koriander (vers of gedroogd) naar smaak
 • Noskos the beef
 • Peper & zout
 • Zonnebloemolie
 • Crème fraîche

Benodigdheden:

Voorbereiding:

BBQ aansteken en ribfingers voorbereiden

Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 150/160 graden Celsius. Haal de Angus ribfingers uit de verpakking en verwijder met een scherp mes het dikke vlies als dit er nog op zit. Rub de ribfingers lichtjes met Noskos the beef.

Bereiding:

Angus beef ribfingers

Als de BBQ op temperatuur is leg je een handje hickory rooksnippers in de vuurhaard en maak je indien nodig de BBQ weer gereed voor indirecte bereiding. Leg de beef ribfingers op de BBQ en laat deze 1,5 uur garen.

Tomaten-paprika salsa

Knoflook poffen

Pak de 3 tenen knoflook gezamenlijk in met aluminiumfolie en leg deze bij de ribfingers op de BBQ om te poffen. Leg ook de paprika op de BBQ, deze mag helemaal zwart worden. Haal na ongeveer 20 minuten de knoflook van de BBQ en laat deze een beetje afkoelen.

Paprika

Als de schil van de paprika zwart is haal je deze van de BBQ en pak je deze los in met aluminiumfolie. Door de paprika warm in te pakken zorg je er voor dat deze gaat stomen en dat de schil makkelijker te verwijderen is.

Tomaten

Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij de tomaat vervolgens in kleine blokjes en doe deze in een mengkom. Knijp de gepofte knoflook uit de schil en voeg deze toe aan de tomaten blokjes. Voeg koriander toe naar smaak. Doe 3 eetlepels zonnebloemolie bij de salsa en roer goed door. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verwijder de schil en de pitjes van de paprika en snij de paprika in kleine blokjes. Doe de paprika bij de tomaten salsa. Voeg als laatste de rasp van 1 limoen en het sap van een halve limoen toe. Zet de salsa in de koelkast tot gebruik.

Ribfingers controleren

Controleer na 1,5 uur of de ribfingers gaar zijn, dit doe je door met een thermometer of saté prikker in de ribfingers te prikken. Als de prikker er makkelijk in gaat (net als in pindakaas) dan zijn de ribfingers goed. Is dit niet het geval controleer dan na 15 minuten nog een keer.

Avocado snijden

Wacht zo lang mogelijk met het snijden van de avocado in verband met het verkleuren. Snij de avocado open en verwijder voorzichtig de pit. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snij de avocado nu in plakjes en besprenkel deze met een klein beetje citroensap. De citroensap zorgt ervoor dat de avocado niet zo snel verkleurd.

Taco's opwarmen

Als de ribfingers zacht zijn leg je deze een beetje aan de kant op de BBQ en leg je de taco shells met het witte kartonnetje er nog in op de BBQ. Verwarm de taco shells ongeveer 10 minuten.

Serveren:

Haal de taco shells en de Angus ribfingers van de BBQ. Snij de ribfingers in kleine stukjes (hapklare grote). Doe wat stukjes gesneden ribfingers in een taco shell, verdeel een klein beetje crème fraîche over het vlees. Doe er wat tomaten-paprika salsa op en voeg als laatste wat gesneden avocado toe.

Heb je mijn Angus beef ribfinger taco’s recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.