Angus Côte de Boeuf Canada met gerookte knoflookboter recept

Angus Côte de Boeuf Canada met gerookte knoflookboter recept | BBQuality

Inleiding:

Een heerlijk recept met een mooi stuk Canadees Angus vlees. Voor mij is er op dit moment geen beter vlees verkrijgbaar dan dit fantastische vlees uit Canada. Zeer smaakvol en erg mals! Vandaag ga ik aan de slag met een stoer stuk vlees, de Angus Cote de Boeuf. Ik neem je mee in mijn Angus Côte de Boeuf met gerookte knoflookboter recept.

Ingrediëntenlijst:

  • Paar sprieten verse bieslook
  • 1 knoflookbol
  • 400 gram ongezouten roomboter
  • Paar takjes rozemarijn

Benodigdheden:

Voorbereiding:

Knoflook

We beginnen met het roken van de knoflookbol. Snijd de bovenkant van de bol eraf zodat er een klein stukje van alle knoflookteentjes af is. Leg de knoflookbol op een stuk aluminiumfolie en maak van de folie een bakje.
Strooi wat zout en peper over de bol en sprenkel ruim olijfolie over de bol heen. Vouw de folie niet dicht maar laat de bovenkant open zodat de knoflookbol zoveel mogelijk rook op kan nemen.

Vlees in de rub

Haal de Angus Côte de Boeuf uit de verpakking en dep deze droog. Zet het vervolgens rondom goed in de BBQuality Steak Rub en leg er wat takjes rozemarijn op. Laat het vlees nu rustig op kamertemperatuur komen.


Bereiding:

Gerookte knoflookboter

Maak je BBQ klaar voor indirect gebruik en stook deze op naar een temperatuur van ongeveer 120/130 graden Celsius. Haal ondertussen de roomboter uit de koeling zodat deze al zacht kan worden. Voeg flink wat rookhout toe en leg de knoflookbol met het folie op het rooster.
Laat de knoflookbol ongeveer 30 min liggen en vouw hierna de aluminiumfolie helemaal dicht en laat de knoflookbol vervolgens nog eens 30 min liggen.

Snijden van de kruiden

Snijd ondertussen alvast de peterselie en bieslook kort en meng dit met de roomboter. Ik heb hiervoor een keukenmachine gebruikt maar dit mengen kan ook met een vork. Wanneer de knoflookbol klaar is knijp je deze helemaal uit in de roomboter en meng je alles weer goed door elkaar en breng je dit vervolgens op smaak met peper en zout.
Pak nu een stuk vershoudfolie en verdeel de knoflookboter in de breedte over de folie. Rol dit voorzichtig en rustig op totdat je een mooie rol knoflookboter hebt en leg dit voor minimaal een uur in de vriezer.

Angus Côte de Boeuf

Reverse sear methode

Nu gaan we de Angus Côte de Boeuf bereiden door middel van de reverse sear methode. Dit houdt in dat we de Angus Côte de Boeuf eerst indirect garen en vervolgens op een hetere temperatuur direct grillen.

Indirect

Als het goed is staat je BBQ nog op 120/130 graden Celsius voor indirect gebruik. Voeg wat nieuw rookhout toe en leg de Angus Côte de Boeuf voor 15 minuten met de takjes rozemarijn op het rooster. Haal hierna de rozemarijn weg en gaar het vlees verder tot een kerntemperatuur van 44 graden Celsius. Gebruik hiervoor een goede thermometer om de juiste temperatuur te bepalen.

Direct

Wanneer de Angus Côte de Boeuf deze kerntemperatuur heeft bereikt haal je deze uit de BBQ en maak je de BBQ klaar voor direct gebruik.
Stook je BBQ op tot ongeveer 225 graden Celsius en grill de Angus Côte de Boeuf tot deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 52 graden Celsius.

Laat de Angus Côte de Boeuf nog een minuut of 10 rusten voordat je deze begint te snijden.

Serveren

Haal ondertussen de gerookte knoflookboter uit de vriezer en snijd een aantal dikke plakken knoflookboter. Verdeel de plakken knoflook boter over de Angus Côte de Boeuf zodat deze gaan smelten.

Serveer dit met een vers gebakken stokbrood met de knoflook boter en je zet een heerlijk hapje op tafel.
Smakelijk eten!

Maak je mijn Angus Côte de Boeuf Canada met gerookte knoflookboter recept en plaats je dit op Instagram? Tag @braaiensnaai en ik plaats je gerecht in mijn story.

Serveren maar!

Haal ondertussen de gerookte knoflookboter uit de vriezer en snijd een aantal dikke plakken knoflookboter. Verdeel de plakken knoflook boter over de Angus Côte de Boeuf zodat deze gaan smelten.

Serveer dit met een vers gebakken stokbrood met de knoflook boter en je zet een heerlijk hapje op tafel.
 

Smakelijk eten!

Maak je mijn Angus Côte de Boeuf Canada met gerookte knoflookboter recept en plaats je dit op Instagram? Tag @braaiensnaai en ik plaats je gerecht in mijn story.