Bao buns met eendenborst recept

Inleiding
Overheerlijke eendenborst, maar dan met een heerlijke BBQ-twist. Deze eendenborst krijgt een uitgesproken Aziatisch karakter dankzij een marinade van hoisinsaus, Chinese kookwijn en char siu-kruiden. Daarna wordt hij langzaam gegaard op de barbecue tot de vetlaag mooi krokant is en de laklaag diep rood en glanzend. Het resultaat: een perfecte balans tussen zoet, zout en een vleugje rook!
Ingrediëntenlijst
- 2 eendenborstfilets
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels shaoxing wijn of mirin
- 2 eetlepels Angus & Oink Char Siu rub
- 1 eetlepel honing
- 1 blokje Almond rookhout

Dit heb je ook nodig!
- BBQ voor indirecte en directe bereiding
- Kernthermometer
- Bakkwastje
Voorbereiding
BBQ aansteken
Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte en directe bereiding. Breng de temperatuur naar de 220 graden Celsius.
Marinade voorbereiden
Maak de avond van tevoren de marinade door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen. Snijd vervolgens de vetlaag van de eendenborsten kruislings in. Dit helpt de smaken beter intrekken en zorgt later voor een krokante korst.
Leg de eendenborsten in de marinade, dek af en laat ze minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht, marineren in de koelkast.


Bereiding
Eendenborst bereiden op de BBQ
Voeg een rookblokje toe aan de kolen voor extra rooksmaak. Haal vervolgens de eendenborsten uit de marinade en leg ze met de vetkant naar beneden boven de directe hitte. Plaats het resterende deel van de marinade in een pannetje op de barbecue (ook boven directe hitte) en laat dit inkoken tot een dikke, glanzende glaze.

Garen en glaceren
Zodra de vetkant van de eendenborst mooi krokant is, draai je de filets om en verplaats je ze naar de indirecte zijde van de barbecue. Gaar de eendenborst verder tot een kerntemperatuur van 54 graden Celsius.
Bestrijk de eendenborsten tussendoor meerdere keren aan beide kanten met de ingekookte glaze voor een diepe kleur en extra smaak.


Serveren
Snijd de eendenborsten in mooie, dunne plakjes en bestrijk ze licht met de overgebleven glaze voor extra glans en smaak. Serveer ze bijvoorbeeld met rijst of noedels, of, zoals ik heb gedaan, in gefrituurde bao buns met wat spinazie, komkommer, Granny Smith-appel en zoetzure ui. Eet smakelijk!!
Maak je mijn bao buns met eendenborst recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.









