Beef bacon recept van beef belly

Beef bacon recept runderbuik beef belly | BBQuality

Inleiding:

Beef bacon hoor ik je denken? Ja bacon van rund, net zoals bij bacon van een varken kan je van een runderbuik ook bacon maken. De smaak komt deels overeen met die van bacon van varkensbuik, de structuur is wat steviger. Persoonlijk vind ik de beef bacon lekkerder. Je moet wel wat tijd uittrekken voor dit beef bacon van beef belly recept, omdat de runderbuik eerst 5 dagen gepekeld moet worden.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding:

Pekel maken

We beginnen met het maken van de pekel. Het is een droge pekel dus er wordt geen vocht aan toegevoegd. Meng voor de pekel het zout, nitriet-zout, suiker, zwarte peper en de rub goed door elkaar.

Runderbuik (beef belly) pekelen

Als de pekel gemaakt is bestrooi je de runderbuik aan alle kanten (ook de zijkanten) met de pekel. Wrijf de pekel een beetje in het vlees en druk de pekel goed aan. Doe de runderbuik in een ziplock zak en voeg de pekel die er af is gevallen nog los aan toe in de zak. Sluit de ziplock zak met zo min mogelijk lucht er in. Leg de zak met de runderbuik in de koelkast. Draai de zak iedere dag om voor 5 dagen lang.

Beef bacon afspoelen

Na 5 dagen is het tijd om de beef bacon uit de ziplock zak te halen. Spoel de beef bacon af onder koud stromend water. Zorg er voor dat je de pekel goed afspoelt. Ook goed de zijkanten afspoelen. Leg de beef bacon nu op een snijplank en dep deze droog met een stuk keukenpapier.

Bereiding:

Beef bacon kruiden

Na het droogdeppen bestrooien we de beef bacon met een dun laagje van de rub die je ook in de pekel hebt gebruikt. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op een dome-temperatuur van 110 graden Celsius.

Beef bacon roken

Als de BBQ op temperatuur is voeg je het beuken rooksnippers toe aan de brandende houtskool of briketten. Leg de beef bacon op het rooster en steek een thermometer in het midden van de beef bacon. Stel de kerntemperatuur in op 65 graden Celsius. Als de beef bacon de kerntemperatuur van 65 graden Celsius heeft bereikt haal je de beef bacon van de BBQ. Laat de beef bacon 1 nacht in de koelkast liggen voordat je hem gaat snijden.

Serveren:

Als de beef bacon een nacht in de koelkast heeft gelegen kan je er plakken van snijden. Deze plakken kan je koud gebruiken, maar het is nog lekkerder als je de plakken nog even kort bakt of grilt.

Heb je mijn beef bacon recept van beef belly gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.