Beef belly burnt ends recept

Beef belly burnt ends recept | BBQuality

Inleiding

Gerookt. Zoet. Licht pikant. Umami. Zout. Burnt ends worden gezien als een van de lekkerste “snoepjes” van de barbecue. Deze maak je traditioneel gezien van de afsnijdsels van de brisket; de borst van een rund. Vaak wordt hier ook varkensbuikspek voor gebruikt, omdat dit makkelijker te verkrijgen is. Maar sinds kort hebben we bij BBQuality de beef belly in het assortiment. Dit leek mij dan ook hét moment dit Beef belle burnt ends recept te maken met dit prachtige stuk vlees!

Waarom zijn dit ook wel de lekkerste “snoepjes” van de barbecue? Het zijn ware smaakbommen, doordat het vlees eerst wordt voorzien van een goede rub. Daarna wordt het laag en traag gerookt en gegaard, om vervolgens gecoat te worden met honing en barbecuesaus. Deze burnt ends dansen over je smaakpallet en zijn voor mij dé perfecte BBQ-snack.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden

Voorbereiding

Trim het overtollige vet van de beef belly af en voorzie het vlees van een royale laag steak rub. Laat de rub minimaal 15 minuten goed intrekken.

De perfecte Beef belly

BBQ voorbereiden

Bereid de BBQ voor op een dome-temperatuur van 120 graden Celsius. Ik gebruikte hiervoor de Traeger Pro, waardoor je niet direct rookhout hoeft toe te voegen. Gebruik je een gewone BBQ of Smoker? Dan doe je er 2 handjes  “sterke" rooksnippers bij (bijvoorbeeld hickory). Leg de brisket, indirect, op het rooster.

Grillen maar!

Na één uur verhoog je de temperatuur van je BBQ of smoker naar een dome-temperatuur van 135 graden Celsius. Gaar vervolgens het vlees door tot een kerntemperatuur van 90 graden Celsius. Zodra je deze temperatuur hebt bereikt, haal je het vlees van het rooster af en laat je het 20 minuten rusten.

Snijd het vlees hierna in blokjes van 3-4 centimeter breed en doe ze in de aluminiumbak. Voorzie de buikspek van de honing en barbecuesaus. Meng dit goed door elkaar en zet de aluminiumbak met het vlees terug op de BBQ voor één tot twee uur. Zorg ervoor dat je BBQ een dome-temperatuur van 135 graden Celsius heeft. Kijk tussendoor naar je burnt ends of alles naar wens gaat.

Aan tafel

Tot slot haal je het vlees van de barbecue af, even laten afkoelen en dan genieten van deze beef belly burnt ends!

TIP: heerlijk op een - zelfgemaakte - Bao Bun met zoetzure komkommer en kiemgroenten.

Enjoy!

Bekijk de video van dit overheerlijke recept nu op BBQualityTV!


Heb je mijn Beef belly burnt ends recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.

Bekijk hier de website van Grilltimster.