Goed vlees en snel persoonlijk contact.Martijn – Mierlo
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Beef wrap met inside skirt recept

Beef wrap inside skirt middenrif recept | BBQuality

Inleiding

Inside skirt, ofwel middenrif. Een stukje rundvlees wat niet iedereen kent. Zeer smaakvol en een lekkere bite door de structuur. Net als een bavette, kun je deze het beste haaks op de draad snijden. 

Een heel makkelijk en smaakvol gerecht is om de inside skirt in een wrap te verwerken. Samen met onder andere gegrilde tomaatjes en verse guacamole is dit een heerlijke maaltijd of stevige lunch. Dit is mijn beef wrap met inside skirt recept.

Ingrediënten

  • 400 á 500 gram inside skirt steak
  • 2 stuks wraps
  • tros kleine tomaatjes
  • avocado (1 stuk)
  • teentje knoflook
  • limoen (1 stuk)
  • rode peper (1 stuk)
  • 1 sjalot-ui
  • 2 stuks lente-ui
  • naar smaak en heetheid Jalapeño pepers uit een potje
  • olijfolie
  • crème fraîche
  • sea salt flakes of grof gemalen zeezout
  • gemalen peper en zeezout

Voorbereiding

Bereid de BBQ voor op direct grillen, een deksel is niet perse nodig. Voorkeur met een gietijzeren rooster.

We beginnen met de guacamole. Halveer de avocado, rondom de pit. Met een draaiende beweging krijg je ze los van elkaar. Schep met een eetlepel het vruchtvlees eruit en doe dit in een kom. Sprenkel sap van een halve limoen erover en prak de avocado fijn. Snijd een half sjalotje zeer fijn en pers een half teentje knoflook. Vervolgens snij je 2 centimeter van de rode peper fijn. Voeg dit samen met de sjalot-ui en de knoflook aan de avocado toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met wat gemalen zeezout.

Wanneer de kolen heet zijn gaan we de trostomaatjes even grillen, let op dat ze niet door het rooster vallen. Als ze gegrild zijn besprenkel deze in een bakje met olijfolie, limoensap, peper en zout. Zet dit bakje vervolgens weg.

Grill vervolgens de inside skirt aan beide zijden tot de gewenste gaarheid, door de kerntemperatuur te meten. Medium-medium/rood is een mooie garing voor de inside skirt.

Laat de inside skirt een paar minuutjes rusten en snijd deze haaks op de draad in plakjes. Je kunt de draad goed zien lopen gezien de structuur van het vlees vrij grof is. Strooi vervolgens de sea salt flakes en de gemalen peper er overheen. Sea salt flakes  zijn vlokken zeezout die een pure smaak en een crunch geven. Een alternatief hiervoor is grof gemalen zeezout. Sea salt flakes zijn zeker de moeite waard en zeker lekker op steaks bij andere bereidingen.

Grill tijdens het snijden de wraps even kort.

Opmaak

Leg de wraps op een plank. Verdeel de gesneden inside skirt over de wraps. Strooi er wat jalapenos peperringetjes en de in ringen gesneden lente-ui overheen. Verdeel de gegrilde tomaatjes en voeg wat crème fraïche en guacamole over de wraps. Je kunt als je dat lekker vindt nog wat extra rode pepers toevoegen.

Rol de wraps dicht en serveer de overgebleven guacamole er in een schaaltje extra bij.

Smakelijk eten!!!!

Maak je mijn beef wrap met inside skirt recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.

comments comments

Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 00:20u
Bereidingstijd 00:20u
Aantal personen 2 personen
Inside skirt
400 á 500 gram
Wraps
2 stuks
Kleine tomaatjes
1 tros
Avocado
1 stuk
Knoflook
1 teentje
Limoen
1 stuk
Rode peper
1 stuk
Sjalot-ui
1 stuk
Lente-ui
2 stuks
Jalapeño pepertjes in pot
Naar smaak en heetheid
Olijfolie
Crème fraîche
Sea salt flakes of grof gemalen zeezout
Gemalen peper en zeezout