Buikspek bereiden op de BBQ, basisrecept

Duroc buikspek | BBQuality

Buikspek bereiden op de BBQ

Marineer / pekel het stuk buikspek gedurende minimaal 24 uren in een pekelbad met eventueel toegevoegde kruiden. (1 ltr. Water met 100 gr zout, laurier, peperkorrels, jeneverbessen, kruidnagel…….etc.) of rub het vlees met een kruidenmengsel en laat het 24 uur in de koelkast marineren. Droog het gepekelde vlees goed af voordat het op de bbq gaat en rub het eventueel. Je kunt hier bijvoorbeeld de BBQuality pork rub voor gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook je eigen rub samenstellen.

Plaats indirect op een bbq bij 90 tot 105º C waarin ook rookhout smeult. Appel, kersen, eiken en beuken zijn heerlijk bij een stukje spek. Wanneer het stuk spek 75 ºC in de kern is kan het gesneden worden. Iedereen heeft een eigen voorkeur voor de garing van spek, probeer het gerust uit en indien u het niet gaar genoeg vind dan legt u het gewoon terug of bakt de plakjes spek nog even boven direct vuur.


Mocht je een keer wat anders willen doen met een lekker stukje varkensbuik, dan staat er op deze pagina een leuk filmpje met een mooi recept.

Ingrediënten

  • Water 1 ltr
  • Zout 100 gr.
  • Laurier
  • Peperkorrels
  • Jeneverbessen
  • Kruidnagel
  • Rookhout ( appel, kersen, eiken en beuken )
  • Buikspek 1 kg
Hoe bak ik buikspek op de BBQ?
BBQuality TV op Youtube