Exotic pulled pork sandwich recept

Inleiding
De Cubano sandwich is een heerlijke variant op de klassieke ham-kaassandwich en vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, waar hij populair werd in regio’s met veel Cubaanse arbeiders. De sandwich kreeg wereldwijde bekendheid dankzij de film Chef. Voor mijn versie geef ik er een eigen twist aan: ik gebruik exotische pulled pork voor extra smaak en een tropische touch.
Ingrediëntenlijst
- 500 gram pulled pork
- BBQuality Exotic rub
- 1 groot zuurdesembrood
- Fijne mosterd
- 1 plak kaas per sandwich (ik gebruikte Manchego)
- 1 plak schouderham per sandwich
- Traeger Apricot BBQ saus
- Kruidenboter
- Plakken augurk

Overige benodigdheden
- BBQ met een gietijzeren plancha of skillet
- BBQuality spatel set
- BBQ-handschoen
Aan de slag: eerst voorbereiden
Pulled pork
Voor dit recept gebruikte ik leftover exotic pulled pork. Heb je geen restjes pulled pork meer in de vriezer? Geen probleem! Je kunt kant-en-klare pulled pork bestellen, of natuurlijk zelf een verse batch maken volgens een van de recepten hier op de site.
Ik maakte mijn pulled pork van procureur, gekruid met de BBQuality Exotic Rub en afgewerkt met de Traeger Apricot Sauce. Een combinatie die zorgt voor die perfecte balans tussen zoet, kruidig en hartig.
Sandwich snijden en alles klaarzetten
Om straks soepel aan de slag te kunnen, beginnen we met een goede mise-en-place. Zet dus eerst alles klaar en zorg dat zowel de BBQ als de plancha of skillet goed heet zijn. Steek daarna de BBQ aan en plaats de plancha of skillet direct op het rooster. Breng de temperatuur naar ongeveer 180 graden Celsius.
Snijd de kaas in de gewenste dikte en leg deze apart. Zet ook de mosterd, BBQ-saus en kruidenboter alvast klaar. Zorg ervoor dat de kruidenboter goed smeerbaar is. Haal de plakjes augurk uit het vocht en leg ze op een bord. Snijd vervolgens het zuurdesembrood in iets dikkere plakken.
Bereiding
Sandwich bouwen
Besmeer de binnenkant van het brood met een dun laagje mosterd en vervolgens een beetje BBQ-saus. Leg er twee plakjes kaas op, gevolgd door een royale portie pulled pork. Daarbovenop komt een plak ham, twee plakjes augurk en tot slot nog twee plakjes kaas voor die extra smeuïgheid.
Besmeer de buitenkanten van het brood met een laagje kruidenboter, zodat de sandwich straks mooi goudbruin en knapperig wordt op de grill.



Goudbruin en krokant van de grill
Zijn de sandwiches klaar om de grill op te gaan? Dan is het tijd om ze te bakken! Leg de sandwiches op de hete planchaof in de hete skillet. Blijf er goed bij, want het brood kan snel verbranden.
Druk de sandwiches voorzichtig aan met een spatel, zodat ze iets platter worden en de kaas goed smelt. Bak ze aan beide kanten tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Precies zoals een echte Cubano hoort te zijn!


Serveren
Wanneer de sandwiches mooi goudbruin zijn en de kaas perfect gesmolten is, haal je ze van de BBQ. Leg ze op een snijplank en snijd ze schuin door voor dat klassieke Cubano-uiterlijk.
Heb je mijn recept van de exotische cubano sandwich gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @Chefs_BBQ_Table en ik plaats je recept in mijn story.








