Fancy Surf en Turf recept

Fancy Surf en Turf recept | BBQuality jouw online slager.

Inleiding

Hierbij presenteer ik mijn fancy surf en turf recept! Surf & turf is zo’n barbecue klassieker die je een keer gemaakt moet hebben. In de jaren '60 en '70 stond deze Amerikaanse klassieker bij zo’n beetje elk restaurant voor de Amerikaanse middenklasse op de menukaart. Het is een combinatie van zeevruchten en rood vlees en zo kan iedereen daar z’n eigen draai aan geven. Ik ben deze keer gegaan voor prachtige langoustines en dry-aged entrecôte.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten voor 2 personen

Benodigdheden

Voorbereiding

Hak de langoustines in de lengte doormidden. Op de kop zie je aan de bovenkant een lijntje; volg die met een scherp mes. Nu ze gehalveerd zijn, kan je gemakkelijk het darmkanaal verwijderen. Voorzie de langoustines van olijfolie en de BBQuality fish rub. Dep de entrecôte droog en breng rondom op smaak met het gerookte zeezout.

BBQ voorbereiden | grillen | aan tafel

Start je barbecue of grill op en verhit ‘m tot 250 - 260 graden Celsius. Zorg voor een directe opstelling. Als de barbecue of smoker op temperatuur is, plaats je 1 rookblok op de gloeiende kolen. 

Prik je vleesthermometer in de entrecôte en grill de het vlees tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius. Haal vervolgens de entrecôte van de BBQ af en laat 10 minuten rusten. Dit is het ideale moment om nu de langoustines te grillen, voor zo’n 5 minuten. Zodra de langoustines klaar zijn, haal je ze er af en kun je genieten van deze overheerlijke fancy surf & turf.

Ik had hier gegrilde bimi bij gedaan, zoetzure venkel en krieltjes.

Enjoy!

Heb je mijn fancy surf en turf recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.

Bekijk hier de website van Grilltimster.