Geglaceerde hertenrack recept

Geglaceerde hertenrack recept | BBQuality

Geglaceerde hertenrack recept

Het is weer wild tijd. Tijdens dit seizoen is het hertenrack natuurlijk een heel mooi product om mee te werken. Met weinig tijd kun je met dit geglaceerde hertenrack recept toch een heerlijk ruikend en lekkere maaltijd neerzetten. Met de toevoeging van de cantharellen krijg je een mooie peperachtige smaak die goed gepaard gaat met het hertenvlees.

Ingrediëntenlijst:

Benodigdheden:

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Vuurvaste handschoenen
  • BBQ-tang of pincet
  • Gietijzeren koekenpan
  • Bekken
  • Kommetje
  • Houten spatel

BBQ-keuze:

Dit gerecht is boven open vuur gemaakt. Natuurlijk is dit gerecht ook met een kamado of andere soort BBQ te maken, voorkeur gaat wel uit naar een BBQ waar directe hitte mogelijk is.

Dus een vuurschaal-BBQ, kamado of Braai werken hier uiteraard ook uitstekend voor.

Voorbereiding:

Mise en place

Begin met het voorbereiden van je ingrediënten. Snij het hertenrack in stukken tussen de botjes, voeg deze in de bekken en giet de olijfolie erbij.

Strooi nu de Beef Bark (of BBQuality steak rub) er overheen en meng deze er doorheen. Laat nu afgedekt staan tot gebruik.

Snijd de cantharellen grof en de uien in halve ringen. De knoflook snij je heel fijn. Doe deze ingrediënten in het kommetje.

The heat is on!

Stook nu de BBQ op tot 180 graden Celsius. Of maak, zoals we voor dit recept gedaan hebben, een mooi brandend vuur. Om op vuur verder te koken leg je twee stukken hout van gelijke grootte op het vuur zodat daar de pan rechtop kan staan.

Bereiding:

Plaats de pan boven het vuur en laat deze warm worden, niet te heet. Doe de roomboter erin en laat deze smelten. Leg met de pincet het vlees erin en bak deze 30 seconde per kant. Haal het vlees er nu weer uit en voeg nu de cantharellen, ui en knoflook toe. Bak deze bijna gaar. Voeg nu het vlees weer toe. Bij een kerntemperatuur van de hertenracks van 47 graden Celsius voegen we de saus toe en roeren we dit er goed doorheen. Bak het vlees nu door tot een kern van 50-52 graden Celsius.


Serveren:

Serveer de hertenracks direct. Maak het geheel eventueel af met brood of aardappels.

Smakelijk eten!

Maak je mijn geglaceerde hertenrack recept en plaats je dit op Instagram? Tag @denniswerner_ en ik plaats je gerecht in mijn story.