Gerookte kip salade recept

Gerookte kip salade recept | BBQuality

Inleiding:

Een frisse salade met gerookte kip en mango gaat er wel in tijdens een hete zomerdag. Zo'n salade maak je makkelijk zelf en het hoeft ook niet heel lang te duren. Het is natuurlijk super leuk om zelf je gerookte kip te maken. Je zou in een keer wat meer kipfilets kunnen roken en invriezen voor als je een keer geen tijd hebt om de kip vers te roken. Hieronder lees je mijn gerookte kip salade recept.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding:

BBQ aansteken en kip voorbereiden

Begin met het aansteken van de BBQ, maak deze gereed voor een indirecte bereiding met een dome-temperatuur van 110 graden Celsius. Terwijl de BBQ op temperatuur komt halen we de kipfilets uit de verpakking en verwijderen we eventuele harde peesjes. Bestrooi de kipfilets aan alle kanten met de BBQuality Chicken rub. 

Kip en crostini's op de BBQ

Als de BBQ op temperatuur is voeg je een flinke hand rookhout toe aan de brandende kolen. Leg de kipfilets op het rooster en steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de kip. Stel de kerntemperatuur in op 72 graden Celsius. Bij 72 graden Celsius is de kip gaar en zijn de bacteriën gedood, maar je hebt nog wel een mooie sappige kipfilet.

Snij de plakken van de ciabatta en besmeer deze met een klein beetje zonnebloemolie. Bestrooi de crostini's met een klein beetje zout. Leg de crostini's rondom de kip op de BBQ. Controleer iedere 10 minuten of de crostini's niet verbranden en of ze eventueel omgedraaid moeten worden. Als de crostini's krokant zijn haal je deze van de BBQ.

Salade voorbereiden

Verwijder de schil van de mango en snij het vruchtvlees voorzichtig langs de pit af. Snij de plakken mango vervolgens in repen en doe deze in de mengkom. Snij de cherry tomaten in vieren en doe deze bij de mango. Hak de walnoten grof en doe ook deze bij de mango en cherry tomaten.

Bereiding:

Kipfilets van de BBQ halen

Als de kipfilets een kerntemperatuur van 72 graden Celsius hebben bereikt dan haal je deze van de BBQ. Laat de gerookte kipfilets nu 10 minuten rusten op de snijplank. Doe de gemengde sla in een grote schaal of op een groot bord en besprenkel deze met de aceto azijn. Kruid de sla met peper en zout en meng alles goed door.

Serveren:

Serveren

Verdeel de mango, cherry tomaten en walnoten over de aangemaakte salade. Snij de gerookte kipfilets in dunne plakken en verdeel ook deze over de salade. Leg als laatste de crostini's bij de salade.

Heb je mijn recept van de gerookte kip salade gemaakt en deel je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.