Gerookte rundergehaktballen recept

Gerookte rundergehaktballen recept | rundergehakt | Martijn | BBQuality

Inleiding

Gerookte gehaktballen recept. Met een simpele twist maak je van gewone gehaktballen een ware delicatesse. Door de rooksmaak en de manier van garen krijg je zeer sappige gehaktballen. De smaak zal je aangenaam verrassen!

Ingrediënten:

  • 750 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 eieren
  • Paneermeel
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 handjes rooksnippers kers
  • 1 liter runderbouillon

Benodigdheden:

Voorbereiding

Maak de BBQ gereed voor een indirecte opstelling met een dome-temperatuur van 180 graden Celsius.

Gehaktballen maken

Meng het gehakt met alle ingrediënten, met uitzondering van het paneermeel. Voeg het paneermeel als laatste, geleidelijk toe, totdat de gewenste structuur is bereikt.

Vorm vervolgens gehaktballen van circa 140 gram en laat ze een uur in de koeling rusten voor stevigheid.

Beginnen maar!

Voeg 2 handjes rooksnippers toe aan de BBQ voor die authentieke rooksmaak. Plaats de gehaktballen op het rooster en laat ze een half uur roken. Zorg voor een opvangschaaltje onder het rooster om het vrijkomende vet op te vangen.

Verplaats, na het roken,  de gehaktballen naar een pan en voeg 1 liter runderbouillon toe. Laat de gehaktballen nu gaar worden in de bouillon. Als de gehaktballen een kerntemperatuur van 70 graden Celsius hebben bereikt dan zijn ze gaar.

Serveer

Serveer de gerookte rundergehaktballen bijvoorbeeld met aardappelpuree en geroosterde groenten voor een complete maaltijd.

Eet smakelijk!

Dit leuke recept in de vorm van de video? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn gerookte rundergehaktballen recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @urban_barbecue en ik plaats je gerecht in mijn story!