Gevulde kalkoenfilet recept

Gevulde kalkoenfilet recept | BBQuality

Inleiding

In dit heerlijke gevulde kalkoenfilet recept gaan we het kalkoenvlees marineren met een peper & citrus rub. Gevuld met flespompoen en bacon en gerookt op sinaasappelhout. Een erg goede combinatie!


Ingrediënten

Voor de kalkoenfilet

Benodigdheden


  Voorbereiding

  Kamado

  Bereid je kamado of BBQ voor op een directe bereiding met een dome-temperatuur van 200 graden Celsius

  Kalkoenfilet

  Ga daarna door met het voorbereiden van de kalkoenfilet. Snijd de filet in de lengte doormidden, maar niet helemaal door. Zorg dat je twee flappen hebt die nog aan elkaar zitten. Dit zal helpen bij het vullen.

  Flespompoen

  Snij de flespompoen in schijfjes van ongeveer 1,5 centimeter dik.


  Bereiding

  Vulling maken

  Grill de schijfjes pompoen op de Kamado tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Leg vervolgens de gegrilde pompoen opzij.

  Bak daarna de plakjes ontbijtspek uit in een pan totdat ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en verkruimel ze vervolgens.

  Plaats de verkruimelde bacon en gegrilde pompoen in een blender. Voeg de No Rubbish Hardcore Jaws rub toe en meng alles tot je een smeuïge vulling hebt.

  Kalkoenfilet prepareren voor de BBQ

  Spreid de pompoen- en baconvulling gelijkmatig uit over de opengesneden kalkoenfilet.

  Rol nu de kalkoenfilet strak op, beginnend aan de kant waar de vulling zich bevindt. Bind de opgerolde kalkoenfilet stevig vast met slagerstouw om ervoor te zorgen dat de vulling op zijn plaats blijft.

  BBQ time!

  Bereid je kamado of BBQ nu voor om indirect te kunnen roken met een dome-temperatuur tussen de 180 en 200 graden Celsius. Leg enkele handjes rooksnippers of chunks sinaasappel hout op de kolen om een subtiele rooksmaak toe te voegen.

  Plaats vervolgens de opgerolde kalkoenfilet op het grillrooster van je Kamado of BBQ. Sluit het deksel en rook de kalkoen ongeveer 3 uur (of totdat de kerntemperatuur van de kalkoen 67 graden Celsius bereikt).

  Gebruik een kernthermometer om de temperatuur te controleren en zorg ervoor dat de kalkoen niet te gaar wordt.

  Aan tafel!

  Wanneer de juiste kerntemperatuur is bereikt, haal je de kalkoenfilet van de grill. Laat deze enkele minuten rusten voordat je het slagerstouw verwijdert en de kalkoenfilet in plakken snijdt.

  Serveer je heerlijke gevulde kalkoenfilet met bijgerechten naar keuze en geniet van een smaakvolle maaltijd!

  Eet smakelijk!

  Bekijk op BBQuality-TV de video van dit recept!


  Maak je mijn gevulde kalkoenfilet recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story.