Iberico lagarto de Porco Preto recept

Inleiding
Iberico lagarto de Porco Preto recept
Lagarto de porco preto is een smaakvolle specialiteit met Iberico lagarto. Het vlees wordt gemarineerd in een mix van wijn, knoflook, paprikapoeder, citroen en laurier, waardoor het barst van de smaak. Vervolgens grillen we het direct boven de kolen voor die onweerstaanbare, sappige bite!
Ingrediënten
Iberico lagarto
- Circa 1 kilogram Iberico lagarto
- 185 milliliter witte wijn
- 2 eetlepels Pink devil rub
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 4 teentjes knoflook
- 3 blaadjes laurier
- 1 citroen
- Peterselie
- Peper en zout

Benodigdheden
- BBQ voor (in)directe bereiding
- Kom
- Thermometer
- Snijplank
- Scherp mes
Voorbereiding
BBQ aansteken
Breng je BBQ naar een dome-temperatuur van 220°C en richt hem in voor een directe bereiding.
Marineren van de lagarto
Snijd de citroen in dunne plakken en plet de knoflooktenen met de zijkant van een mes, zodat de smaken goed vrijkomen. Leg de lagarto in een ruime schaal of kom. Voeg de helft van de citroenplakken toe en knijp de uiteinden van de citroen erboven uit om extra sap toe te voegen. Strooi daarna de rub over het vlees en voeg de geplette knoflook, laurierblaadjes, gerookt paprikapoeder en witte wijn toe. Meng alles goed door elkaar zodat het vlees rondom bedekt is met de marinade. Dek de schaal zorgvuldig af met folie of een deksel en zet hem minimaal 4 uur in de koelkast. Langer marineren, bijvoorbeeld een hele nacht, zorgt voor een intensere smaak en een nog malser resultaat.

Bereiding
Time to grill!
Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is (220 graden Celsius) en grill de lagarto rondom mooi bruin. Door het hoge vetgehalte kunnen er vlammen ontstaan, dus blijf alert tijdens het grillen. Grill het vlees tot een kerntemperatuur van 50 graden Celsius is bereikt. De lagarto mag van binnen rosé zijn; ook als hij iets verder gaart, blijft het vlees sappig en mals. Haal het vlees van de BBQ en laat het kort rusten voor het serveren.


Serveren
Dit wordt genieten!
Serveer ze op de Portugese manier met gehakte peterselie, een schijfje citroen, friet en sla voor de perfecte maaltijd. Of maak er een smakelijke sandwich van! Eet smakelijk en geniet van dit geweldige recept!
Check BBQuality-TV!
Heb jij dit geweldige Iberico lagarto de Porco Preto recept gemaakt? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!

