Iberico rack recept, middle east

Iberico rack recept, middle east | BBQuality

Inleiding

Oke, ik geef het toe, het is een best een vreemde combinatie om en stuk Iberico varkensvlees te verwerken in een Oosters getint gerecht. Maar ja, gelukkig hoef ik geen rekening te houden met regels, maar enkel met smaken ;-) De gebruikte kruiden op het Iberico rack waren werkelijk heerlijk!

Verder is het een licht gerecht en best simpel te maken. Je zet ook zonder veel keukenervaring zo iets heel gaafs op tafel. Een heerlijk Iberico rack recept.

Ingrediëntenlijst

  • 2 verse vijgen

  • 4 cherry tomaten

  • 70 gram hazelnoten

  • 1 komkommer

  • 50 gram gedroogde cranberrys

  • 125 gram crème fraîche

Iberico rack schoonmaken

Neem de Iberico rack en maak deze schoon. Ontdoe de rack van het harde vet wat je in de relatief korte bak tijd niet weg gebakken krijgt. Ik ben vroeger wat oldskool opgeleid (heel lang geleden) en ik vind het altijd mooi om de rack volledig schoon te maken. Dat betekent de botjes helemaal kaal en het vlees tussen de botjes uit halen. Dat is best een werk en echt niet nodig als je daar geen zin in hebt. Voor de presentatie oogt het net wat netter en je hebt minder kans van het verbranden van de dunnere stukjes vlees tussen het bot, maar dat is echt het enige! Its up to you. Heb je de rack schoon (of niet ;-), zet dan de rack royaal in de middle east rub.

BBQ

Steek je BBQ aan en zet deze op indirect op 120 graden. Leg de Iberico rack op de grill en sluit het deksel. Controleer af en toe de temperatuur. De uiteindelijke kerntemperatuur moet zo rond de 62 graden zijn. Bij een kerntemperatuur van 52 graden bouw je de BBQ om naar direct grillen. Als je dit gedaan hebt grill je de rack af tot een kerntemperatuur van 62 graden. Zo zorg je ervoor dat de Iberico rack een mooi kleurtje krijgt.

Hazelnootjes roosteren

Bak in de tussentijd wat hazelnootjes in een pannetje met een scheutje olijfolie met een mespuntje Harissa kruiden. Hou de nootjes goed in de gaten en roer regelmatig goed om. Wanneer ze mooi bruin zijn haal je ze van het vuur en uit de pan, zodat ze niet verder verkleuren in de warme pan.

Komkommer torentjes

Maak in de tussentijd vier torentjes van komkommer. Dit is heel simpel. Neem een komkommer en snij op een mandoline zo dun mogelijk vier plakjes komkommer. Deze plakjes zijn vanwege de ronde vorm nooit even hoog. Leg de vier plakjes om en om, groot en klein op elkaar. Rol ze daarna op en snij met een scherp mes voorzichtig de onderkant recht af, zodat je het torentje makkelijk neer kan zetten.

Iberico rack serveren!

Plaats twee stukjes rack op een bord, Eerst één plat en daarna één schuin over de eerste. Zet je komkommertorentje erbij. Doe een flinke dot crème fraîche op je bord en bestrooi de crème fraîche met een mespuntje Harissa kruiden. Garneer het geheel af met de hazelnootjes, granaatappel, verse munt, cherry tomaatjes en een Spaans pepertje.

Geniet van jouw overheerlijke Iberico rack!

@foodboozeandbbq