Iberico secreto recept

Iberico secreto recept | BBQuality

Inleiding

In dit Iberico secreto recept gaan we een “Club sandwich” maken met Iberico secreto, gerookte knoflookmayonaise en pan con tomate.

Pan con tomate (of Spaans brood met tomaat en knoflook) is een eenvoudig, maar overheerlijk traditioneel streekgerecht. Deze, met name Catalaanse specialiteit, bestaat uit licht geroosterd brood belegd met friszure tomaat, pittige knoflook, besprenkeld met wat Spaanse olijfolie en een snuifje zout. We maken in dit recept een salsa van de tomaten, knoflook en olijfolie.

Ingrediënten

Het vlees

De tomatensalsa

  • 4 rijpe tomaten, in partjes
  • 1 teentje knoflook
  • 70 milliliter olijfolie
  • Zout en peper

Gerookte knoflookmayonaise

  • 4 bollen knoflook (Je gebruikt maar 4 teentjes, van de rest kun je een heerlijke gerookte knoflook olie maken of gebruiken voor andere bereidingen). Het is zonde om voor 4 teentjes knoflook zoveel rookmot te gebruiken.
  • 200 milliliter mayonaise
  • Zout en peper naar smaak
  • Rookmot (Ik gebruik elzen rookmot, maar je kunt ook een ander soort gebruiken, dit maakt voor de smaak niet heel veel uit)

Het getoaste brood

  • 16 sneetjes Casinobrood wit
  • Olijfolie om te besprenkelen

Benodigdheden

Bereidingswijze Iberico secreto

Gerookte knoflookmayonaise

Doe de rookmot in de cold smoke genarator, maar stamp de rookmot niet aan. Zorg ervoor dat de rookmot luchtig in de cold smoke generator zit en steek de rookmot aan. Leg vervolgens de bollen knoflook op het rooster en laat dit 4 uur roken.

Voeg de mayonaise en de (4 teentjes)knoflook en meng tot een gladde en romige saus in de blender.

Tomatensalsa

Meng alle ingrediënten in een blender. Breng op smaak met zout en peper. Zet de salsa in de koelkast. Easy, toch? 

Iberico secreto

Maak je BBQ of kamado klaar voor een directe grillsessie van 250 graden Celsius. We gaan de secreto direct garen. Bestrooi de Iberico secreto met the boost en zwarte peper.

Grill vervolgens de Iberico secreto stukken ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, (52 graden Celsius kerntemperatuur is het lekkerst. Zijn er zwangere vrouwen of mensen met een zwakkere gezondheid? Grill hem dan door tot 65 graden Celsius). Iberico secreto is het lekkerst als het nog een beetje roze van binnen is.

Laat het vlees een paar minuten rusten, voordat je dit in dunne plakken snijdt.

Getoast brood

Bestrijk de sneetjes brood lichtjes met olijfolie en rooster ze boven de grill tot ze mooi goudbruin zijn.

Serveren maar!

Verdeel de plakjes Iberico secreto over de sneetjes getoast brood (Club sandwich style). Schep een royale lepel gerookte knoflook mayonaise over het vlees en leg er een schep tomaten salsa bovenop. Serveer direct en geniet van dit heerlijke gerecht!

Bekijk de video van dit recept (en van onze vele andere recepten) op BBQuality-TV!

Heb je mijn Iberico secreto recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story!