• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Lamsrack met tabouleh salade recept

Lamsrack recept | BBQuality

Inleiding:

De lamsrack met vet is een prachtig stuk vlees met een mooie volle smaak. Ik heb ervoor gekozen om de lamsrack eerst op de BBQ te roken en daarna de koteletjes nog aan te bakken in een gietijzeren skillet. Ik had het vet gedeeltelijk verwijderd maar je kan dit ook prima laten zitten voor nog meer smaak. Bij de lamsrack serveerde ik een tabouleh salade, dit is een salade van bulgur. Lees hier mijn lamsrack met tabouleh salade recept.

Ingrediëntenlijst:

  • Lamsrack met vet van circa 900 gram
  • 1 rode ui
  • 0,5 komkommer
  • 150 gram bulgur
  • 5 radijsjes
  • 1 rode paprika
  • 1 limoen
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram boter
  • 1,5 theelepel ras el hanout (optioneel)
  • Za’atar
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Benodigdheden:

Voorbereiding:

BBQ opwarmen en tabouleh salade voorbereiden

Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 130 graden Celsius. Kook terwijl de BBQ op temperatuur aan het komen is de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb 1,5 theelepel ras el hanout toegevoegd aan het kookvocht van de bulgur. Als de bulgur gaar is giet je deze af in een zeef en spoel je deze gelijk koud zodat het garing proces stopt. Doe de koude bulgur in een mengkom. Voeg wat olijfolie toe aan de bulgur en roer dit goed door, zo voorkom je dat de bulgur aan elkaar gaat plakken.

Lamsrack voorbereiden

Omdat ik er voor gekozen heb om het vet gedeeltelijk te verwijderden moet dit gebeuren voordat de lamsrack op de BBQ gaat. Verwijder met een scherp mes voorzichtig het vet en het daar onderliggende zilvervlies. Kruid het vlees met de za’atar en druk deze goed aan. Pak nu de botjes in met stukjes aluminiumfolie, zo blijven de botjes mooi van kleur.

Rode ui en radijs voorbereiden

De rode ui en radijs poffen we ook even op de BBQ, voordat deze in de salade gaan. Snij de rode ui doormidden en verwijder de schil. Verwijder de boven en onderkant van de radijsjes en snij ook deze doormidden.

Bereiding:

Lamsrack en groentes garen

Als alles is voorbereid is het tijd om de lamsrack, rode ui en radijs op de BBQ te leggen. Steek een kernthermometer in het midden van de lamsrack en stel deze in op een kerntemperatuur van 50 graden Celsius. Leg de ui en radijs bij de lamsrack op de BBQ. Controleer na ongeveer 20 minuten of de rode ui en radijs wat zachter zijn. Als dit het geval is mogen ze van de BBQ. Zijn ze nog niet zacht controleer dan na 10 minuten nog eens totdat ze zacht zijn.

Tabouleh salade afmaken

Terwijl de lamsrack aan het garen is kan de tabouleh salade afgemaakt worden. Snij de halve komkommer in de lengte door en doe dit vervolgens nog een keer. Verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in kleine blokjes. Snij ook de rode paprika in kleine blokjes. Voeg de paprika en komkommer toe aan de bulgur. Snipper de gepofte rode ui en snij de radijsjes in kleinere stukjes, voeg ook deze toe aan de bulgur en roer alles goed door. Voeg nu de rasp en sap van 1 limoen toe aan de tabouleh salade. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Lamsrack laten rusten

Haal de lamsrack van de BBQ als deze een kerntemperatuur van 50 graden Celsius heeft bereikt. Laat de lamsrack nu 15 minuten rusten. Verhoog ondertussen de temperatuur van de BBQ naar 180 graden en zet de gietijzeren skillet op de BBQ zodat deze warm kan worden. Maak 2 tenen knoflook schoon en snij deze in kleine stukjes.

Lamskoteletjes bakken

Als de lamsrack gerust heeft snijden we de koteletjes los. Snij met een scherp mes tussen de botjes door. Doe de boter en knoflook in de hete gietijzeren skillet en laat de boter smelten. Bak de lamskoteletjes aan alle kanten even kort aan zodat deze mooi goudbruin zijn. Haal de lamskoteletjes uit de skillet.

Serveren:

Doe de tabouleh salade in een salade bord en leg de lamskoteletjes er mooi tegenaan. Bestrooi de lamskoteletjes met wat grof zout en een klein scheutje olijfolie.

Vind je het prettiger werken met beeld? We hebben een handige video voor je gemaakt.

Heb je mijn lamsrack met tabouleh salade recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Marokaans
Voorbereidingstijd 00:30
Bereidingstijd 01:15
Aantal personen 2 personen
  • Lamsrack met vet
    circa 900 gr.
  • Rode ui
    1
  • Komkommer
    0,5
  • Bulgur
    150 gram
  • Radijsjes
    5
  • Rode paprika
    1
  • Limoen
    1
  • Knoflook
    2 tenen
  • Boter
    100 gr.
  • Ras el Hanout (optioneel)
    1,5 tl.
  • Za'atar kruiden
    naar smaak
  • Peper & zout
    naar smaak
  • Olijfolie
Print dit recept