Lamsrack met vet recept

Inleiding

Deze mooie lamsrack heeft nog een vetkapje. We gaan deze uitbakken en garen totdat de kern mooie rosé is. Een heerlijk smaakvol stukje lamsvlees met frisse groente erbij. Dit zorgt voor een lekkere zomerse maaltijd, die geserveerd kan worden met couscous. Lees hier mijn lamsrack met vet recept.

Ingrediënten

  • 800 gram lamsrack met vetkap (2 koteletjes per persoon)
  • 1 bosje lente-ui of bosui
  • 500 gram haricots verts (geblancheerd)
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 bosje platte peterselie

Benodigdheden

Voorbereiding

De lamsrack gaan we vooraf op smaak brengen met de Mother of all Rub. De vetkap snijden we kruislings in met een scherp mes om het beter uit te laten smelten.

Steek daarna de BBQ aan en zorgen voor een dome-temperatuur van 150 graden Celsius met een indirecte opstelling. In de tussentijd kan de groente voorbereid worden. Snijd ook de lente-ui in ringen, scheur de oesterzwammen, maak de haricots verts schoon en blancheer deze.

Let's BBQ!

Lamsrack grillen

Als de barbecue op temperatuur is, garen we de lamsrack in zijn geheel totdat deze een kerntemperatuur van 48 graden Celsius heeft bereikt.

Dan bouwen we de BBQ om naar een directe opstelling, zodat we de lamsrack rondom van een mooie korst kunnen voorzien. Dit doe je op de plancha of op een rooster boven de kooltjes.

Een plancha of gietijzeren pan heeft als voordeel dat je bakt in eigen vet en daardoor geen vlammen krijgt.

Bak het vlees opnieuw tot een kerntemperatuur van 52 graden Celsius en laat deze 10 minuten rusten onder een stukje aluminiumfolie. De rack gaart nog een paar graden door, dus haal 'm eventueel iets eerder eraf voor de gewenste garing.

Bijgerechten bereiden

Wanneer je de lamsrack laat rusten, kun je de groente bakken in roomboter met de knoflook. Breng de groenten op smaak met gemalen zeezout, een eetlepel gehakte platte peterselie, citroenrasp van een kwart citroen en gemalen peper.

Aan tafel

Serveer de gesmoorde groente op een plank met de in koteletten gesneden lamsrack er bovenop.

Rasp nog een beetje citroen erover en bestrooi met seasalt flakes. Garneren met wat blaadjes platte peterselie en rode ui ringen.

Smakelijk eten!!

Liever wat beeldmateriaal erbij? Hier vind je een korte video van dit recept: BBQualityTV

https://www.youtube.com/shorts/7rgV-fg1lxA

Maak je dit Lamsrack met vet recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.