Mele’s Chili con Carne

De voorbereiding

Zet eerst alle ingrediënten klaar voor de chili con carne. Pel vervolgens de knoflooktenen en de uien. Hak de knoflook fijn, snijd de uien in halve ringen. Was daarna de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd deze in blokjes. Laat ten slotte de kidneybonen uitlekken in een zeef.

De BBQ

Maak de barbecue gereed op indirecte methode met een temperatuur van 100 gr. C. Laat gelijk de Dutch oven of de gietijzeren pan warm worden. Verhit de olie in de Dutch oven en fruit de halve uien ringen glazig. Voeg na een paar minuten de knoflook toe zodat deze niet kan verbranden. Voeg de Chipotle chilipoeder, oregano en tijm toe en bak deze even mee.

Even pruttelen..

Roer de tomatenpuree erdoor om deze te ontzuren. Voeg het rundergehakt toe en bak deze rul. Bak de gepelde tomatenblokjes kort mee, blus het af met de runderbouillon. Breng het geheel even aan de kook. Breng de temperatuur van de barbecue naar 150 gr C. Verzet nu de pan zodat dit mengsel indirect kan door pruttelen. Voeg een handje Hickory rookhout / snippers toe en laat de Dutch oven of gietijzeren pan zonder deksel in een gesloten barbecue een half uur pruttelen. Regelmatig een keer door roeren.

Voeg na een half uur de paprikablokjes toe, roer deze door het gerecht. Sluit de deksel van de barbecue weer en laat het een half uur pruttelen. Vergeet niet regelmatig door te roeren. Na dit half uur kan de kaneelpoeder, pure chocolade en kidneybonen toegevoegd worden.

Eet smakelijk!

Laat de chili con carne vervolgens een half uurtje tot een uurtje door pruttelen zodat de bonen gaar kunnen worden. Laat daarna de barbecue gesloten en roer de chili regelmatig door. Sluit dan de deksel van de barbecue en roer de chili regelmatig door. Serveer de chili con carne ten slotte eventueel in een ruime kom met een stuk brood.