Noskos spareribs recept

Noskos spareribs recept | BBQuality

Inleiding

Kruidig en licht pikant zijn deze spareribs met kruiden én saus van Noskos. Een rechttoe rechtaan recept dat je zal laten smullen - elke keer weer! Benieuwd naar het Noskos spareribs recept? Lees dan snel verder...

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Pak je lepel erbij en start met het verwijderen van het vlies van de ribben aan de achterkant. Voorzie het vlees van de rub en laat dit minimaal 45 minuten intrekken. Doe vervolgens de appelsap in een plantenspuit met een scheutje appelcider azijn.

BBQ voorbereiden | grillen | aan tafel

Zet je BBQ, smoker of grill aan en verwarm deze tot een dome temperatuur van 120 graden Celsius. Zodra de temperatuur op de BBQ of smoker juist is, plaats je 2 handjes kersen rooksnippers op de hete kolen. Vervolgens leg je het vlees op de grill met indirecte hitte, waarbij de vleeskant naar boven gericht is. Als je net als ik een Traeger grill gebruikt, kies dan voor de Cherry houtpellets.

Inpakken

Plaats de vleesthermometer in het dikste deel van de ribben en besproei ze elk uur met je mengsel van appelsap. Na 2,5 uur wikkel je de ribben in aluminiumfolie. Voeg daarna voorzichtig wat appelsap toe (niet te veel!). Ga zo door met het laten garen van de ribben, totdat ze een kerntemperatuur van 95 graden Celsius hebben bereikt.

Zodra dit punt is bereikt, haal je de ribben uit de aluminiumfolie en breng je een laag Noskos BBQ-saus aan. Plaats de ribben nog eens 30 tot 60 minuten terug op de grill. Daarna kun je volop genieten van je Noskos Ribs!

Let goed op: zorg ervoor dat de temperatuur constant blijft, vooral gedurende de laatste fase. Je wil namelijk voorkomen dat de suikers in de barbecuesaus verbranden.


Smakelijk eten! :) 

Voorkeur voor een video? Bekijk 'm nu op BBQualityTV!

Heb je mijn Noskos spareribs recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.

Bekijk hier de website van Grilltimster.