Rubbutter en inside skirt recept

Rubbutter en inside skirt recept | BBQuality jouw online slager.

Inleiding

BBQ rubs: een fantastische manier om smaak aan je vlees, vis of zelfs groente mee te geven. Je wrijft je product er mee in, laat het een tijdje intrekken (marineren dus) en klaar. OSFA maakt over het algemeen lekker zelf zijn eigen kruidenmengsels maar heeft er ook totaal geen enkele moeite mee om kant en klare te gebruiken: Het aanbod is enorm en er zijn zoveel verschillende smaken dat je er altijd wel 1 kan vinden die bij je gerecht past.

Het enige nadeel is soms dat een rub wel even tijd nodig heeft om zijn smaak echt goed af te geven aan het vlees en soms heb je gewoon plotseling zin in BBQ en wil je snel eten.

Ook daar heeft OSFA iets op gevonden: Een BBQ versie van het alom bekende schijfje kruidenboter op de biefstuk. Een heerlijke kruidenboter op basis van de BBQuality Steak-rub... er kan gewoon niets fout gaan!

Dit recept is puur en alleen voor de kruidenboter en zo simpel: het is niet de moeite om alleen het recept van deze boter met jullie te delen dus OSFA gooit ook nog even een heerlijke inside skirt erbij met aardappelkrieltjes en sugarsnaps om de maaltijd compleet te maken.

Ingrediëntenlijst

  • Extra benodigdheden
  • 1 grote skillet
  • vershoudfolie
  • aluminiumfolie

Rubbutter

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen (mengt wat makkelijker) en meng daarna de steakrub er goed doorheen. Als je de kruidenboter op vlees serveert hou je een verhouding van 1 op 10 aan (1 gram rub per 10 gr boter). Mocht je deze nu op stokbrood willen doen dan is het misschien een idee om deze te mengen met een 1 op 15 verhouding (anders is hij misschien iets te zout).

Leg een stuk vershoudfolie neer leg hier de boter op (beetje rechthoekige vorm) en rol de vershoudfolie voorzichtig op. Draai nu de uiteinde tegelijkertijd strak aan, zodat je een mini worstje krijgt. Leg deze worst een minuut of 10 in de diepvries om op te stijven.

Bereiding

Bereid een BBQ om heet en direct te kunnen grillen.

Begin alvast met het bakken van de krieltjes op de manier die je zelf wil (op de BBQ of binnen: maakt niet zoveel uit).

Zet de skillet op de BBQ en giet hier water in totdat hij voor driekwart gevuld is. Zodra dit water gaat koken voeg je de sugarsnaps toe en laat je dit 5 minuten koken. (haal nu ook alvast de rubbutter uit de diepvries)

Terwijl de sugarsnaps aan het koken zijn grill je de skirts 2 minuten per kant. Leg deze onder wat aluminiumfolie om te rusten.

Nu zijn de sugarsnaps ook klaar en kan je deze afgieten. Schep deze om met het klontje boter en maal wat zout er overheen.

Serveren

Snij de kruidenboter in dunne plakjes en snij de skirts zodat je 4 stukken hebt en daarna deze 4 stukken in de lengte (nu ga je dus “op de draad” snijden) in mooie repen.

Doe het vlees in de skillet van waarin je net de sugarsnaps hebt gekookt (is nog warm maar als het goed is wel droog) en verdeel er de plakjes kruidenboter op en tussen.

Zet de skillet op tafel (wel een onderzetter voor zekerheid) met de aardappeltjes en sugarsnaps erbij en schep maar lekker op!!!!!