Inside skirt rol recept

Inside skirt rol recept | BBQuality

Inleiding

Inside skirt rol recept. In dit recept gaan we een inside skirt steak rol maken gevuld met bacon en cheddar kaas. We gaan deze roken op appelhout. Dit gerecht heeft een rooktijd van ongeveer 2 tot 3 uur, afhankelijk van de dikte van de steak en is geschikt voor 4 personen. Dit vlees is perfect voor de échte vleesliefhebbers!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

Benodigdheden

  Bereidingswijze Inside Skirt Steak

  Voorbereiden van de steak

  Als eerste plaats je de inside skirt steak plat op een snijplank en breng op smaak met de rub. Leg de plakken cheddar kaas over de gehele lengte van het vlees. Rol de steak strak op en omwikkel met de bacon. Bind het vlees bij elkaar met rolladetouw.

  Leg de plakken cheddar kaas over de gehele lengte van het vlees. Rol de steak strak op en omwikkel met de bacon. Bind het vlees bij elkaar met rolladetouw.

  Voorverwarmen van de smoker/grill

  Verwarm je smoker of grill voor op een indirecte temperatuur van ongeveer 110-120°Celsius. Voeg de appel rooksnippers toe aan de smeulende kolen of de rookbox van je grill.

  Roken van de steak

  Plaats vervolgens de ingerolde inside skirt steak op het rooster van de smoker of grill. Sluit de deksel en laat de steaks roken. Houd de temperatuur in de gaten met je thermometer. Probeer de temperatuur rond de 110-120°Celsius te houden.

  Roken

  Rook de steaks gedurende 2 á 3 uur of tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. De steaks zijn klaar wanneer de kerntemperatuur ongeveer 50-55°Celsius heeft bereikt voor medium-rare. Lak de skirt steak af met de barbecuesaus.

  Rusten & Serveren!

  Haal het vlees van de smoker of grill en laat ze 10-15 minuten rusten voordat je deze aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verspreiden en het vlees mals blijft.

  Snijd daarna de steak in plakken en serveer ze warm.

  Deze ingerolde inside skirt steak met bacon en cheddar kaas heeft een heerlijke rokerige smaak en is perfect voor liefhebbers van gerookt vlees. Geniet ervan!

  We hebben een superhandige video gemaakt van dit recept. 

  Heb je mijn Inside skirt rol recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story!