Short ribs shots recept

Short ribs shots recept | BBQuality

Inleiding

Short ribs shots zijn een BBQ snack die gebaseerd zijn op pigshots. Heerlijke low and slow gerookte, kleine short ribs omwikkeld met spek en een vulling van roomkaas, cheddar, bosui en BBQ-rub en afgelakt met een barbecuesaus.

Ingrediëntenlijst

Benodigdheden

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 120 graden Celsius.

Bereiding van de short ribs

Snijd de gezaagde short ribs tussen de botten door, zodat je individuele mini short ribs krijgt. Zet ze in de BBQuality steak rub en omwikkel met de dikke plakken ontbijtspek. Zorg ervoor dat er wat spek boven de short ribs uitsteekt. Meng vervolgens de roomkaas met 30 gram cheddar, de andere rub en in dunne ringen gesneden bosui. Doe dat mengsel nu bovenop de short ribs en strooi de rest van de cheddar er overheen.

Leg daarna de rooksnippers op de kolen in de BBQ en zet het waterbakje op het rooster. De short ribs mogen nu op de BBQ. Laat deze rustig roken totdat de short ribs een kerntemperatuur van 77 graden Celsius hebben bereikt.

Insmeren

Smeer de short ribs in met de BBQ-saus, leg deze in de aluminiumbakjes en giet daar de appelsap bij. Dek de bakjes af met aluminiumfolie en zet ze terug op de BBQ. Laat de short ribs nu verder garen tot een kerntemperatuur van 93 graden Celsius. Haal ze uit de bakjes en smeer ze nogmaals in met de BBQ-saus. Zet ze terug op de BBQ voor nog eens 30 minuten. Haal ze daarna van de BBQ en laat ze even rusten.

Na het laten rusten van de short ribs kun je er nog wat bosui in ringen overheen strooien om jouw gerecht onweerstaanbaar te maken!

Tast toe!

Mocht je liever een korte video willen zien over de bereiding van dit recept?

Maak je mijn short ribs shots recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.