• Recept
 • Ingredienten
 • Bestellen

Strong and tipsy dino shortribs recept

Strong and tipsy dino shortribs recept | BBQuality

Inleiding:

Voor dit strong and tipsy dino shortribs recept ben ik voor sterke en uitgesproken smaken gegaan. Gedurfd maar ontzettend smaakvol als ze samenkomen. Zo zit er in De Fik Erin Braairub no.3 onder andere koffie maar ook kaneel en komijnzaad. De ribben heb ik gerookt met whisky rooksnippers en elk uur ingesprayd met Coca-Cola Jack Daniels en runderbouillon.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding:

Ontvlies de ribben aan de voor en achterkant. Voorzie ze van de De Fik Erin Rub en wikkel ze in huishoudfolie. Laat de rub minimaal 12 uur intrekken in de koelkast. Op de dag zelf maak je de mix voor de spray om het vlees mals en sappig te houden tijdens het lange garen. Ik heb een gemixt blikje Coca-Cola met Jack Daniels gekocht en dit bij een halve liter runderbouillon gegoten. Hiervoor kies ik voor een bouillon die laag in zout is – ik gebruik liever achteraf nog extra zout als het nodig is.

Bereiding

Start je barbecue of smoker op zorg ervoor dat de dome-temperatuur tussen de 110-125 graden Celsius is. Als de barbecue of smoker op temperatuur is dan plaats je 4 handjes whisky-snippers op de gloeiende kolen. Hierna leg je het vlees op indirecte hitte op de barbecue.

Sprayen

Plaats na een uur je kerntemperatuurmeter in het vlees en spray het elk uur in met de mix van Coca Cola met Jack Daniels en runderbouillon. Bij een kerntemperatuur van 70 graden Celsius zitten de short ribs in “the zone”. Op deze temperatuur blijven ze dan best lang hangen, dit noemen ze de “stall”, voor ze weer stijgen naar je gewenste temperatuur van 95 graden Celsius. Bij een kerntemperatuur van 75 graden Celsius pak je ze in in slagerspapier/butcherpaper.  Voeg 25 gram ongezouten boter toe. Gebruik voor het inpakken geen aluminium folie, want dat ademt niet. Als ze de gewenste temperatuur hebben bereikt haal je ze eraf. Je smeert ze nog in met de barbecue saus en daarna leg je ze nog even ingepakt terug op de barbecue of smoker voor 15 minuten. Haal ze daarna van de BBQ.

Serveren

Laat het vlees nu 30-60 minuten rusten alvorens je het gaat aansnijden. De botten kan je zo los trekken en daarna kan je het vlees mooi aansnijden.

Eet smakelijk!

Heb je mijn strong and tipsy dino shortribs recept gemaakt en plaats je dit op Instagram?  Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.

Bekijk hier de website van Grilltimster.

comments comments

Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 00:15
Bereidingstijd 11:00
Aantal personen 4 personen
 • Shortribs
  circa 1800 gram
 • De Fik Erin braairub no.3
  6 el
 • Coca cola mix met Jack Daniels
  1 blikje
 • Runderbouillon tablet
  1
 • BBQuality the Original
  4 el
 • Rooksnippers whisky
  4 handjes
 • Ongezouten boter
  25 gram
Print dit recept