The chicken wings recept

The chicken wings recept | Kippenvleugels | Bas | BBQuality

Inleiding

Super lekker chicken wings recept uit de rotisserie mand. Voor dit gerecht gebruik ik The Rub & The Sauce en laat de kip een nachtje marineren. Zo kunnen de smaken lekker intrekken. Door het draaien van de rotisserie mand garen de wings mooi egaal. In de laatste stap van de bereiding stoken we de temperatuur hoog op, zodat er een lekkere korst ontstaat. Lees snel verder om het hele recept te ontdekken!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Voorbereiding

Begin met droog deppen van de chicken wings met keukenpapier. Leg de wings vervolgens in een grote mengkom. Voeg 1 eetlepel van The Sauce toe aan de chicken wings. The Sauce fungeert hier als binder en zorgt ervoor dat de kruiden en smaken goed aan de wings blijven plakken.

Neem daarna volle 4 eetlepels van The Rub en strooi dit gelijkmatig over de chicken wings. The Rub is een smaakvolle kruidenmix die de wings een heerlijke, intense smaak geeft. Zorg ervoor dat je de kruiden goed door de wings mengt, zodat alle stukjes kip gelijkmatig bedekt zijn met The Rub. Dit kun je het beste doen met je handen, zodat je de kruiden goed kunt inwrijven. Trek hiervoor eventueel wegwerphandschoenen aan als je dat prettiger vindt.

Nachtje marineren

Zodra de wings goed gemengd zijn met The Sauce en The Rub, dek je de mengkom af met plasticfolie of doe de wings in een afsluitbare zak. Plaats de wings vervolgens in de koelkast en laat ze één nachtje marineren. Het marineren zorgt ervoor dat de smaken diep in het vlees trekken, waardoor de chicken wings extra smaakvol worden.Voorbereiding BBQ

Begin met het aansteken van de BBQ met een directe opstelling en breng de dome-temperatuur naar ongeveer 200 graden Celsius.

Chicken wings roken

Doe de gemarineerde wings in de rotisserie mand. Voeg de rooksnippers aan de kolen toe. Sluit daarna de deksel van de BBQ en laat de wings 30 minuten draaien.

Doordraaien!

Zet na deze 30 minuten alle schuiven van je BBQ open om de luchtstroom te verhogen. Hierdoor zal de temperatuur in de BBQ stijgen. Laat ook de deksel open om overtollige rook te laten ontsnappen en de warmte directer op de kippenvleugels te laten inwerken.

Laat de kippenvleugels nog 15 minuten draaien met de deksel open. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant van de vleugels een heerlijke, knapperige korst krijgt terwijl de binnenkant sappig en mals blijft. Door de verhoogde temperatuur en de directe hitte worden de vleugels mooi goudbruin en krokant.

Controleren

Controleer regelmatig de kleur en textuur van de vleugels om ervoor te zorgen dat ze niet verbranden. Als je een vleesthermometer hebt, kun je ook de kerntemperatuur controleren om zeker te zijn dat de vleugels goed doorbakken zijn. De vleugels moeten kerntemperatuur van minimaal 75 graden Celsius hebben om veilig te kunnen eten.

Serveren

Snijd de bieslook fijn. Haal de wings uit de rotisserie mand. Serveer de wings met The Sauce en garneer met de fijngesneden bieslook. Geniet van jouw chicken wings recept!

Wil je het mandje echt zien draaien? Bekijk een korte video op BBQuality-TV!

Maak je mijn chicken wings recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @Bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story!