Wrap met adana kebab recept

Wrap met adana kebab recept | rundergehakt | Kenneth | BBQuality

Inleiding

Wrap met adana kebab recept. Adana kebab is een Turks gerecht wat over het algemeen gemaakt wordt met lamsgehakt. In dit recept gebruiken we rundergehakt en serveren we de adana kebab op wraps met een tomatensalade en crème fraîche met gepofte knoflook. Het is natuurlijk het lekkerste om dit warm te eten, maar na een avondje stappen gaat dit er ook zeker goed in.  

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

 • 500 gram rundergehakt
 • 200 gram crème fraîche  
 • 4 tomaten 
 • 1 witte ui 
 • 4 tenen knoflook 
 • 6 blaadjes munt 
 • 1 takje rozemarijn 
 • 1 mespuntje paprikapoeder 
 • BBQuality SPG rub 
 • Zout 
 • 5 wraps 
 • 1 limoen 
 • Olijfolie 

Benodigdheden:

Voorbereiding

Gehakt kruiden

We beginnen met het kruiden van het gehakt, zodat de smaken goed in de kebabs kunnen trekken. Snipper een halve witte ui zo fijn mogelijk. Hak 1 teen knoflook, 1 takje rozemarijn en 5 blaadjes munt zo fijn mogelijk. Doe het gehakt in een mengkom en voeg hier de gehakte ingrediënten aan toe. Voeg vervolgens 2 theelepels BBQuality SPG rub toe en meng alles goed door elkaar. Je mag best een beetje kneden, zodat alles goed verdeeld word door het rundergehakt. Verdeel het gekruide rundergehakt nu in 5 gelijke porties. Vorm de 5 porties tot kebabs. Nu kan je er voor kiezen om de kebabs op spiesjes te doen, ik maakte ze zonder spiesjes. Leg de kebabs op een bordje en leg in de koelkast tot gebruik. 

Knoflook poffen

Steek voor het poffen van de knoflook de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding met een dome-temperatuur van 180 graden Celsius. Doe 4 tenen knoflook in een stukje aluminiumfolie en giet hier een scheutje olijfolie bij. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de knoflook op de BBQ. Pof de knoflook ongeveer 20 tot 30 minuten tot deze helemaal zacht is. Als de knoflook zacht is haal je deze van de BBQ.  

Tomatensalade: 

Voor de tomatensalade snijden we 4 tomaten in partjes. Doe deze partjes in een kom en voeg hier 1 teentje gepofte knoflook aan toe. Omdat we maar een halve ui gebruikt hebben voor het rundergehakt gebruiken we de andere helft in deze salade. Snij de halve ui in zo’n dun mogelijke ringen. Doe de ringen bij de tomaten in de kom en voeg 2 theelepels BBQuality SPG rub toe. Voeg het rasp van een halve limoen toe en roer alles goed door. Zet de salade aan de kant tot gebruik. 

Gepofte knoflook crème fraîche 

Doe de crème fraîche in een bakje en roer deze een beetje los. Voeg de resteren gepofte knoflook tenen toe. Hak 1 baadje munt zo fijn mogelijk en voeg ook deze toe aan de crème fraîche. Roer alles goed door en voeg 1 mespuntje paprikapoeder toe. Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout. Zet de gepofte knoflook crème fraîche in de koelkast tot gebruik. 

Bereiding

Kebabs garen

Nu is het tijd om de adana kebabs te garen op de BBQ. Leg de kebabs op de indirect ingestelde BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 65 graden. Ik heb de kebabs indirect gegaard, je kan er ook voor kiezen om ze direct te grillen. Blijf dan wel meer in de buurt en draai de kebabs dan regelmatig om. Het zou zonde zijn als ze verbranden. Als de kebabs de kerntemperatuur van 65 graden hebben bereikt haal je deze van de BBQ. Leg de kebabs op een bordje en dek ze af met een stukje aluminiumfolie.  

Wraps opwarmen 

Als de kebabs van de BBQ zijn kunnen de wraps opgewarmd worden. Leg de wraps op het rooster en laat deze ongeveer 2 á 3 minuutjes warm worden op het rooster. Let op de wraps worden indirect opgewarmd. 

Serveren

Leg de warme wraps klaar en verdeel hier wat van de tomatensalade overheen. Leg de adana kebabs op de tomatensalade en schep hier vervolgens wat van gepofte knoflook crème fraîche overheen. Serveer een partje limoen los bij de wraps met kebabs.  

Afiyet olsun!

Het recept in de vorm van bewegende beelden? Kijk dan dit korte filmpje op BBQuality-TV

Heb je mijn wrap met adana kebab recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.