Rollade, een ouderwets gerecht in een nieuw jasje

Varkensfiletrollade | BBQuality

Wij van BBQuality zijn altijd graag bezig met nieuwe producten. We willen blijven verrassen en verbazen. Maar juist klassiekers op een nieuwe manier bereiden vinden we erg leuk. Zo hebben we dit seizoen gezien dat de worst weer helemaal terug is en onze jalapeño cheddar worst begint zo onderhand een begrip te worden in veel huishoudens. En wat te denken van onze pulled pork burger?

En nu hebben we weer iets leuks. We gaan de rollade weer nieuw leven in blazen. Bij de BBQers hebben we gezien dat de porchetta een enorm populair gerecht is. Een porchetta is een opgerolde buik van het varken. Op Italiaanse wijze gekruid. Je kan deze met zwoerd maken maar dan is het wel de kunst deze mooi krokant te bakken. Je kan hem natuurlijk ook zonder zwoerd maken. En het mooie van zo’n porchetta of rollade is is dat je met een relatief goedkoop stukje vlees een heel mooi mals en smaakvol resultaat boekt.

Alleen vergt het wel wat werk en voorbereiding. Het vlees is het lekkerst als je het minimaal een dag van te voren kruidt en dan moet je het natuurlijk ook nog opbinden. Dit is ook niet voor iedereen weggelegd. Vandaar dat wij dachten, dat kan makkelijker.

Dat gaan wij voor jullie doen. We hebben lang en uitgebreid getest en hebben nu een paar heerlijke rollades voor jullie in het assortiment. We hebben twee varkensrollades gemaakt. Eentje van de filet, deze is wat magerder en eentje van een varkensnek en deze is ietsje vetter maar zeker niet te vet. Daarnaast hebben we ook twee varianten van onze eigen porchetta gemaakt, eentje met zwoerd en eentje zonder zwoerd. En voor de liefhebbers van runds hebben we natuurlijk ook twee varianten. Eén die wat magerder is van een runderachtermuis en één wat vettere van de nek van het rund gesneden. En natuurlijk zoals jullie van ons gewend zijn heerlijk gekruid met een eigen mix van kruiden van BBQuality!

En om het mooi af te sluiten hebben we december omgedoopt tot maand van de rollade. Bij een besteding van €100,- ontvang je nu één kilo runderachtermuis, onder andere geschikt voor carpaccio, rosbief, en natuurlijk rollade!