Tournedos

Bekijk onze recepten

Angus tournedos met jus recept | Martijn | BBQuality

Angus tournedos met jus recept

Het angus tournedos met jus recept wordt jouw nieuwe favoriet. Dit recept is gemakkelijk te bereiden, maar daar proef je niets van! Lees nu.
Bekijk het recept over Angus tournedos met jus recept
Tournedos medium bakken ossenhaas medium recept | BBQuality

Tournedos medium bakken recept

In dit tournedos medium bakken recept lees je hoe je een heerlijke tournedos op de perfecte manier medium kan bakken. Met deze tips kan het niet mis gaan.
Bekijk het recept over Tournedos medium bakken recept

Bak met ons de perfecte tournedos!

In deze super handige aflevering laat Dirk je zien hoe jij de meest malse tournedos kunt bakken, gewoon bij jou thuis. Deze keer bereiden we het vlees in een pan, met lekker veel boter. Dit geeft uiteindelijk een extra intense smaak aan het vlees. 

Probeer het nu zelf met de handige tips van Dirk! 

Tournedos

Het meest malse stukje rundvlees

Tournedos, een term die liefhebbers van kwaliteitsvlees zeker zullen kennen, is afkomstig van het meest malse deel van de ossenhaas! De ossenhaas is een deel van de rug van het rund. Deze spier ligt op de wervels in de buikholte en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup.

Tournedos op de BBQ

Tournedos bakken op de BBQ is een eenvoudig maar heerlijk proces. Verwarm de BBQ voor op een hoge temperatuur, zo'n 200-220 graden Celsius. Kruid de tournedos met zout en peper voor extra smaak. Leg het vlees direct op het rooster en grill 2-3 minuten per kant voor een medium-rare resultaat, afhankelijk van de dikte. Voor medium, voeg nog een minuut toe aan elke zijde. Draai de tournedos slechts één keer om voor een perfecte korst. Laat ze rusten onder aluminiumfolie voor 5 minuten. Serveer met jouw favoriete bijgerechten & enjoy!

De keuze is reuze!

BBQuality heeft een breed assortiment aan tournedos. Het verschil zit 'm in de runderen waar de tournedos van afkomstig is. Van tournedos afkomstig van Uruguayaanse runderen tot het verfijnde Wagyu-ras en Belgische Vaarzen, we hebben voor ieder wat wils. Elk stukje rundvlees heeft zijn eigen smaak. Eén ding is zeker: lekkerder ga je ze niet vinden!

Jouw Tournedos van BBQuality

Ga voor tournedos, en ander vlees, van de beste kwaliteit en bestel bij BBQuality. Wij helpen jou om een heerlijke restaurant ervaring te creëren bij jou thuis. Laat je verrassen door BBQuality!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?