Dry aged vlees

Video

BBQuality TVBBQuality TV op Youtube

Hoe kan ik dry aged vlees bereiden op de BBQ? - BBQuality

Met dit dry aged tomahawk recept met tomatenchutney willen we de mooie, intense, nootachtige smaak van het dry aged vlees extra benadrukken door er een smaakvolle korst op te krijgen. Dit gaan we doen door de steak in te smeren met worcestersaus en een zelfgemaakte gesmolten kruidenboter. Voor een mooie tegenhanger van de smaak van de dry aged tomahawk, maken we er nog een lekkere (licht)pittige Franse tomatenchutney bij. Door de chutney gaat ook wat sumak, een van oorsprong Turks kruid van gedroogde besjes van de sumakplant met een frisse smaak.  Dit kruid combineert perfect met het speciaal gerijpt vlees.

Reversed sear methode

Je gaat de tomahawk klaarmaken op de ‘reversed sear methode’. Dat wil in dit geval zeggen dat je eerst de tomahawk op het indirecte gedeelte van je BBQ mooi gaar laat worden aan de binnenkant tot een kerntemperatuur van 50 graden Celsius. Daarna ga je hem afgrillen op het directe deel om een mooie korst te krijgen.

Meer informatie

Dry aged vlees

Dry aged vlees bestellen bij BBQuality

Dry aged vlees is een culinair genot voor fijnproevers. Bij BBQuality bieden wij een speciaal geselecteerd assortiment aan dat is gerijpt in onze salt moss kamer, waardoor het een unieke smaak krijgt, geïnspireerd door de Ierse zee. Ben je klaar om de smaak te ontdekken? Bestel het nu bij BBQuality!

Probeer het unieke dry aged vlees

Dry aged vlees van BBQuality is het resultaat van salt moss aging, een unieke methode ontwikkeld door kettyle. Deze methode zorgt voor een verfijnde en evenwichtige smaak die met geen enkele andere methode te vergelijken is. Het vlees rijpt in onze speciale kamer, waar zeewierzoutstenen zorgen voor die bijzondere smaak van de Ierse zee. Het resultaat is een stuk vlees dat smelt in je mond en een diepgaande smaakexplosie veroorzaakt.

Bij het dry agen van vlees worden de natuurlijke enzymen in het vlees geactiveerd, waardoor de textuur zachter wordt en de smaak geconcentreerder. Het vlees kan gemakkelijk karamelliseren op de barbecue of in de pan, waardoor het die heerlijke zoete, nootachtige smaak krijgt waar fijnproevers naar verlangen.

BBQ of kamado: de perfecte vereiding voor dry aged vlees

Ben je benieuwd hoe je dry aged vlees perfect kunt bereiden op de BBQ of kamado? Het geheim van het creëren van een culinair meesterwerk ligt in de juiste bereidingstechnieken. De BBQ of kamado bieden de ideale omgeving om de smaken van het vlees naar voren te brengen.

Bij het grillen van dry aged vlees is het belangrijk om de temperatuur goed te controleren. De langzame garing zorgt ervoor dat de smaken zich volledig ontwikkelen, en met de juiste technieken kun je de smaak van de Ierse zee volledig benutten. Het vlees wordt boterzacht en sappig, met een onweerstaanbare smaak.

Onze experts bij BBQuality delen graag tips en advies over hoe je het op de BBQ of kamado kunt bereiden. Verrijk je culinaire repertoire met deze smaakvolle ervaring!

Ontdek het beste dry aged vlees bij BBQuality

Bij BBQuality zijn we gepassioneerd over het aanbieden van de hoogste kwaliteit vleesproducten. Ons dry aged vlees is afkomstig van grasgevoerde runderen uit prachtige gebieden zoals de Kerry Hills, Golden Vale en de drumlins van Fermanagh. Dit zorgt voor een smaakbeleving die met geen ander vlees te vergelijken is.

Het grasgevoerde rundvlees is niet alleen rijk aan smaak, maar ook aan voedingsstoffen. Met minder calorieën en meer omega 3, vitamine A, vitamine E en micronutriënten, biedt ons dry aged vlees gezondheidsvoordelen die passen bij een gezonde levensstijl.

Wacht niet langer om de unieke smaak te ervaren. Bestel vandaag nog bij BBQuality en geniet van een culinaire reis die je smaakpapillen zal verrassen en verwennen!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?