Angus beef ribfingers recept

Angus beef ribfingers recept | Bas | BBQuality

Inleiding

Een fantastisch Angus beef ribfingers recept wat lekker snel kaar is, door de hot & fast techniek. Binnen 2 à 3 uurtjes kun je genieten van deze super lekkere ribfingers. Een echte BBQ-snack! Door het moppen met augurken sap zorg je ervoor dat de ribfingers niet uitdrogen, ook geeft het sap een heerlijke extra smaak. Serveer het geheel met een huisgemaakte hot honey chipotle saus voor een zoet pittige kick!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Indirecte BBQ bereiding

Begin met het aansteken van de BBQ en zorg voor een indirecte opstelling. Dit betekent dat je de kolen aan één kant van de BBQ plaatst, zodat er een deel is waar geen directe hitte onder het vlees komt te staan. Hierdoor kan het vlees langzaam en gelijkmatig garen zonder te verbranden. Sluit het deksel en breng de dome-temperatuur naar ongeveer 150 graden Celsius. Het is belangrijk om deze temperatuur gedurende het hele kookproces stabiel te houden voor het beste resultaat.

Rubben Maar!

Terwijl de BBQ op temperatuur komt, kun je de Angus beef ribfingers voorbereiden. Leg de ribfingers op een schoon oppervlak en bestrooi ze royaal met de No Rubbish No Mercy kruidenmix. Deze mix geeft het vlees een heerlijke, pittige smaak en zorgt voor een mooie korst tijdens het grillen. Zorg ervoor dat alle kanten van de ribfingers goed bedekt zijn met de kruidenmix. Laat het vlees even rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Bereiding

Roken van de ribfingers

Plaats de whisky rooksnippers op de hete kolen en leg daarna de gekruide ribfingers op het rooster van de grill.

Moppen

Giet het sap van 1 pot augurken door een zeef om eventuele stukjes augurk te verwijderen. Gebruik vervolgens een mop-kwast om de ribfingers, tijdens het roken, iedere 30 minuten lichtjes te moppen met het augurkensap.

Roken & garen

Laat de ribfingers nu ongeveer 3 uur roken en garen, tot ze een mooie bark hebben ontwikkeld. Bak tijden het roken de spekblokjes krokant. Dit doe je in een pannetje.

Hot honey chipotle saus

Meng 200 milliliter honing met een halve theelepel chipotle poeder in een kleine kom. Pas de hoeveelheid chipotle poeder aan naar smaak, afhankelijk van hoe pittig je de saus wilt hebben. Een halve theelepel is licht pittig. Voeg daarna de spekjes toe aan de saus.

Serveren

Haal de gerookte ribfingers van de grill en laat ze kort rusten. Snijd de bieslook fijn en strooi deze over de ribfingers. Serveer de ribfingers samen met de zelfgemaakte hot honey chipotle saus. De saus serveer je apart, zodat je het vlees erin kan dippen of besprenkel de saus eroverheen voor een extra kick.

Geniet van deze heerlijke beef ribfingers met chipotle hot honey, perfect voor een barbecuefeestje, snack of gewoon als een smaakvol hoofdgerecht met je favoriete bijgerechten!

Maak je mijn Angus beef ribfingers recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @Bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story!