Angus picanha met chimichurri recept

Angus picanha met chimchurri recept | BBQuality 2024

Inleiding

In dit recept voor Angus Picanha met chimichurri gaan we werken met één van de meest populaire stukken vlees die je op de BBQ kan bereiden. De picanha staat bekend om zijn sappigheid en smaak. In dit gerecht laten we zien hoe je de perfect gegrilde picanha bereidt!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding

Maak je BBQ als eerste klaar voor indirect gebruik met een dome-temperatuur van 110 graden Celsius.

Snij vervolgens een ruitpatroon in de vetlaag van de picanha. Let op dat je niet in het vlees snijdt. Door dit te doen kan het vet de smaken van de rub beter opnemen. Breng hierna een laagje van de The Sauce aan op de ingesneden vetlaag. Dit fungeert als bindmiddel voor de rub. Daarna strooien we de rub er overheen, zodat de vetlaag mooi gekruid is.

Als de BBQ de gewenste temperatuur heeft bereikt, voegen we de rooksnippers toe voor een lekkere, maar subtiele rooksmaak. 

Bereiding

We garen de picanha op de indirecte manier totdat deze een kerntemperatuur van 48 graden Celsius heeft bereikt. Als het vlees de gewenste temperatuur heeft bereikt zorgen we ervoor dat je het vlees direct kan grillen bij een dome-temperatuur van 230 graden Celsius. Wanneer je deze ter beschikking hebt is het gaaf om het vlees op een gietijzeren rooster te grillen tot een kerntemperatuur van 53 graden Celsius.

Laat nu het vlees rusten en terwijl het vlees rust, roosteren we de groenten tot ze zacht en licht gebruind zijn.

Serveren

Snijd de picanha gelijkmatig op de draad om ervoor te zorgen dat elk stukje lekker sappig blijft. Serveer de gegrilde picanha samen met de geroosterde groenten op een grote schaal. Geniet van het heerlijke Angus picanha met chimichurri recept!

Smakelijk!

Maak je mijn Angus picanha met chimchurri recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @Michael_backyardbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!