• Recept
 • Ingredienten
 • Bestellen

Angus tomahawk scorpion style recept

Angus tomahawk scorpion style recept | BBQuality

Inleiding:

De Angus tomahawk steak is een zeer smaakvol stuk vlees wat op verschillende manieren bereid kan worden. In dit Angus tomahawk scorpion style recept maken we er een scorpion steak van. Door de tomahawk in te snijden en open te klappen lijkt het een beetje op een schorpioen. Bij de scorpion steak serveren we tagliatelle en een champignon boter. Wil je nog extra smaak geven aan je champignon boter, rook deze dan even kort op de BBQ.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding:

Champignonboter

Haal 150 gram roomboter uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Maak de champignons schoon door met een stukje keukenpapier het zand te verwijderen. Snij de champignons in plakjes en hak deze vervolgens zo fijn mogelijk. Maak de knoflook schoon en hak ook deze zo fijn mogelijk. Doe een klontje boter in de koekenpan en bak hierin de champignons en knoflook. Voeg 2 theelepels party rub toe en roer goed door. Blijf goed roeren om verbranden te voorkomen. Het mengsel van champignons moet helemaal droog gebakken zijn. Als al het vocht verdampt is haal je het mengsel van champignons uit de pan en leg je het op een bord. Zet dit bord even in de koelkast zodat het mengsel afkoelt. Als de boter zacht is klop je deze een beetje luchtig met een vork. Voeg ongeveer 2 eetlepels van het afgekoelde champignon mengsel toe aan de boter en roer dit goed door. Breng de boter eventueel nog op smaak met peper en zout. Maak nu met 2 eetlepels quenelles van de boter. Leg de quenelles op een bordje en zet deze in de koelkast totdat je ze gaat opdienen.

Tomahawk voorbereiden

Haal de Angus tomahawk steak uit de verpakking en dep deze droog met een stukje keukenpapier. Snij de tomahawksteak open, let op dat je de het vlees niet helemaal doorsnijd. Het vlees moet aan elkaar blijven zitten. Snij het vlees precies in het midden, zo zijn de steaks aan beide kanten even dik en garen ze gelijkmatig. Klap de tomahawk steak open en kruid zowel de binnenkant als de buitenkant met Braai rub no4.

BBQ aansteken

Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 120/130 graden Celsius. Voeg eventueel wat rookhout toe voor extra smaak.

Bereiding:

Tomahawk garen

Als de BBQ op temperatuur is kan de Angus tomahawk steak er op. Leg de steak in het midden van de BBQ en steek een kernthermometer in het midden van het vlees (let op dat je er niet doorheen prikt en dat de thermometer niet tegen het bot aan zit). Stel de thermometer in op een kerntemperatuur van 45 graden Celsius.

Pasta koken

Terwijl de tomahawk steak aan het garen is kan de pasta gekookt worden volgens de beschrijving op de verpakking. Let op de pasta zal eerder klaar zijn dan het vlees. De pasta zullen we later nog eventjes opwarmen.

Tomahawk afgrillen

Als de tomahawk steak de kerntemperatuur van 45 graden Celsius heeft bereikt dan haal je deze van de BBQ. Laat de steak nu 15 minuten rusten, het vlees hoeft niet onder aluminiumfolie. Bereid de BBQ ondertussen voor op een directe bereiding op 180 graden Celsius. Als het vlees gerust heeft en de BBQ op temperatuur is kan het vlees aan alle kanten even kort gegrild worden. Gril de tomahawk ongeveer 30 seconden per kant boven direct vuur. Haal de tomahawk van de BBQ en laat hem nog 10 minuten rusten.

Serveren:

Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje zonnebloemolie er in. Als de olie warm is doe je de gekookte pasta in de pan en voeg het champignon mengsel wat nog over was toe aan de pasta. Blijf goed roeren en breng de pasta eventueel op smaak met peper en zout.

Schep de pasta op een grote plank en leg hier de scorpion steak bovenop. Leg op iedere helft vlees een quenelles van de champignonboter. Bestrooi het geheel nog een beetje met The Boost.

Smakelijk eten!

Heb je mijn Angus tomahawk scorpion style recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik deel dit gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 00:30
Bereidingstijd 00:45
Aantal personen 2 personen
 • Angus tomahawk steak
  ca 1300 gram
 • Champignons
  250 gram
 • Knoflook
  1 teen
 • Roomboter
  150 gram
 • Party rub
  2 theelepels
 • Tagliatelle
  150 gram
 • Braairub no4
 • The Boost
 • Zonnebloemolie
 • Peper & zout
Print dit recept