BBQuality Mixed grill

Mixed grill rub iberico rack kidijfilet kogelbiefstuk speklap recept

BBQuality Mixed grill

Inleiding

BBQuality Mixed grill recept. Een heerlijke schotel van diverse vleessoorten. Een schotel voor de grote eters en vleesliefhebbers. Deze mixed grill bestaat uit Iberico racks met Pork rub, kipdijfilet met Chicken rub, Angus kogelbiefstuk met Steak rub en speklap met All Purpose rub. Hierbij serveren we nog verschillende gegrilde groentes. 

Voorbereiding

Leg het vlees uit de koelkast en begin met het kruiden van de vleessoorten.

Voor het maken van de mixed grill starten we met de Iberico racks met de Pork rub, de kipdijfilets met de Chicken rub, de Angus kogelbiefstuk met de Steak rub en de speklappen met de All purpose rub. De speklappen kun je eventueel ook om een spies rijgen.

Vervolgens gaan we verder  met de groente. Was de groente en begin met het snijden van de courgette en aubergine in plakken van ongeveer één centimeter dik. Snijd de paprika in parten en verwijder de zaadlijsten. Pel de rode ui en snijd deze ook in parten.

Bereidt de BBQ voor op direct grillen en indirect grillen. Het is prettig om een indirecte zone te hebben, wanneer het te hard gaat dan kun je hier het vlees rustiger door te laten garen.

Bereiding van de Mixed grill

Groente

We beginnen met het voorgrillen van de groente om deze later in een passende skillet of braadslee verder te laten garen. Wanneer deze gegrild zijn mengen we er olijfolie, Italiaanse kruiden, geperste knoflook, peper en zout doorheen. Dek de skillet of braadslee af met aluminiumfolie en laat het rustig doorgaren op de indirecte zone.

Het vlees

Grill de verschillende soorten vlees in de volgende volgorde, let hierbij goed op de kerntemperaturen: Kip (kern 78°), speklap en Iberico racks (kern 65°) en dan de kogelbiefstuk (kern 50°). Grill ze eerst aan en laat ze doorgaren op het indirecte gedeelte van de BBQ. Op deze manier heb je de meeste controle en kun je spelen met de temperatuur.

Mixed grill serveren!

Wanneer alles gegrild en op de gewenste kerntemperatuur is gaan we de ingrediënten op een plank serveren. Snijd de Angus kogelbiefstuk schuin doormidden en verdeel de vleessoorten op de plank.

Smakelijk eten, geniet van jouw overheerlijke mixed grill!!!