Fennel Orange Spareribs

Fennel Orange SpareRibs - BBQuality

Wederom gaat onze dank uit naar Marcel van  Macs BBQ pit! Alweer heeft hij met een van onze producten, deze keer de BBQuality-ribs, een overheerlijk Spareribs recept geschreven! Lees hieronder verder en geniet! Dit moet je absoluut een keer proberen. Echt een aanrader!

Neem de sinaasappel en schraap met een zesteur zo veel mogelijk sinaasappelschil af en doe dit in een kom. Als je geen zesteur hebt, kan je ook de schil voorzichtig met een scherp mes (of dunschiller) afsnijden. Snij vervolgens het witte van de binnenkant van de schil af (het witte gedeelte is namelijk erg bitter) en snij daarna de schil in dunne reepjes.

Pers de knoflook uit. Voeg de samengeperste knoflook samen met de mierikswortel, cayennepeper en venkelzaadjes in de kom bij de sinaasappel schil en meng deze goed door.

Pers de sinaasappel uit, en bewaar het sap in de koelkast.

Haal het vlies aan de achterzijde van de ribben. Haal loshangende stukjes van de spareribs, deze hebben de neiging om snel te verbranden. Ik snijd ook vaak wat overtollig vet af welke zich bovenop de ribs bevind. (niet alles, want een beetje vet zorgt er ook voor dat de ribben minder snel uitdrogen)

Masseer de spareribs goed in met het mengsel, dek deze af met wat folie en bewaar deze in de koelkast voor minimaal een paar uurtjes, maar liefst een nacht, zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Bereidingswijze Fennel Orange Spareribs

Haal het vlees ruim een uur voor het op de barbecue gaat uit de koelkast.
Bereidt daarna de barbecue voor op indirect barbecueën met een temperatuur van rond de 110°C.
Leg naar smaak een blokje rookhout tussen de kolen voor een rooksmaak aan de spareribs.
Leg de spareribs op de barbecue als deze op temperatuur is.
Meng vervolgens de sinaasappelsap met de olijfolie (gebruik ongeveer gelijke delen).

Smeer met het mengsel de spareribs in. Dit gaan we ongeveer elke 3 kwartier tot een uur herhalen.

Na ongeveer een 5 uur zijn de spareribs gereed. (dit is slechts een indicatie, en hangt met name af van de gebruikte dome temperatuur, maar ook het type spareribs (buikribben, of babyback ribs)

Bekijk ook BBQuality TV!

Hoe bak ik spareribs op de BBQ?
BBQuality TV op Youtube

Controleer altijd of de spareribs gaar zijn! Dit doe je door te voelen, of het vlees zacht is, makkelijk van het bot te halen, en eventueel te proeven.