Heritage angus flat iron rollade met pesto recept

Rollade van Heritage angus flat iron pesto recept | BBQuality

Heritage angus flat iron rollade met pesto recept

Flat iron, wat een heerlijk stuk vlees. Een flat iron is een gesplitst deel van de sucade. De dikke zeen wordt er tussenuit gesneden en je houdt 2 mooie flat irons over.

Super lekker om te grillen en met alleen grof peper en grof zeezout op smaak te brengen en op te eten, maar deze keer gaan we er een smaakvolle rollade van maken met verse pesto. Vaak wordt er een bavette voor gebruikt, maar wij pakken deze keer een mooie flat iron van het Canadese Heritage Angus.

Lees hier mijn Heritage angus flat iron rollade met pesto recept.


Ingrediënten:

  • +/- 800 gram Canadese Angus Flat iron steak
  • 15 gram verse basilicumblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram pijnboompitten (kort geroosterd)
  • 1 limoen
  • 20 gram Parmezaanse kaas flakes (80 gram zakje)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zakje rucola sla
  • bakje paarse radijskiem (eventueel)
  • Gemalen zeezout en peper

Benodigheden:

Bereiding

Pesto

Maal in een keukenmachine de basilicumblaadjes, gepelde knoflooktenen, 20 gram Parmezaanse kaas, rasp van 1 limoen, 15 gram geroosterde pijnboompitten en 3 eetlepels olijfolie tot een grove massa. Draai het niet tot een puree, je mag best terug zien wat erin zit en een beetje structuur is ook beter voor de smaakbeleving. Breng op smaak met gemalen zeezout en peper.

Flat iron

Leg de flat iron op een snijplank. Het is mogelijk dat aan de dikste zijde nog een stukje zeen zit. Dit kun je makkelijk verwijderen en schoonmaken. Het stukje vlees kun je gewoon later in de rollade stoppen. Of zoals ik het gedaan heb, lekker even grillen met peper en zout. Tja, je moet jezelf ook een beetje verwennen om het eerste stukje te mogen proeven van dit mooie stuk vlees.

Vlinder de flat iron over de lengte en draai even om. Of te wel de buitenkant komt aan de binnenkant. Gebruik hiervoor een scherp mes.

Smeer de flat iron in met de pesto. Het hoeft niet dik, het is een smaak die je toevoegt aan het vlees. Het moet niet overheersen, zodat je de hele smaak van het vlees kwijt bent.


Rol de flat iron strak op en knoop deze vast met rolladetouw. Bereid de BBQ met deksel voor op indirect garen bij een dome temperatuur van 120° Celsius.

Wanneer de BBQ op temperatuur is dan leg je de rollade op het rooster. Prik er vervolgens een kerntemperatuurmeter in, om daarna te garen tot een kerntemperatuur van 42° Celsius in de kern.

Als de kerntemperatuur van 42° Celsius is behaald, gaan we de rollade verder garen direct boven de kolen op het rooster. We garen deze tot de gewenste garing. In dit recept is de flat iron rollade bij een kerntemperatuur van 48° Celsius van het rooster gehaald en vervolgens 5-8 minuten ten ruste gelegd onder een laagje aluminiumfolie. Niet te strak inpakken in verband met te ver doorgaren.


Tijdens het rusten kun je een plank opmaken met rucola sla, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas flakes en paarse radijskiem. Beprenkel de sla met wat olijfolie. Als je nog wat mooie topjes basilicum hebt, dan kun je deze er ook bij garneren.

Snijd de Flat iron rollade in mooie plakken (touwtjes weghalen) en leg deze op de opgemaakte plank. Strooi eventueel nog wat gemalen zeezout naar smaak over het vlees.

Smakelijk eten !!

Canadian Angus flat iron rollade recept! Maak je dit recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.