Ierse burger recept

Ierse burger recept | Guinness burger | Maikel | BBQuality

Inleiding

Maak je klaar voor een smaakvolle burger met dit Ierse burger recept. Deze stevige burger, op smaak gebracht met de Naked Gun Powder rub van No Rubbish en gerookt met amandel rookhout, is belegd met smeltende rode cheddar, knapperig uitgebakken ontbijtspek en een hartige whisky-uien jam. Deze combinatie, geserveerd op een getoast burgerbroodje, is echt top!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten: 

Benodigdheden:


Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 140 graden Celsius. Zorg ervoor dat je de BBQ goed voorbereidt, zodat de hitte gelijkmatig verdeeld wordt en je een constante temperatuur behoudt tijdens het grillen.

Burger voorbereiden met de rub

Pak de burgers, dep ze wanneer nodig even droog en voorzie deze rondom van de Naked Gun Powder rub van No Rubbish. Zorg ervoor dat de rub gelijkmatig verdeeld is over het hele oppervlak van de burger, zodat elke hap vol smaak zit. Druk de rub lichtjes in het vlees om ervoor te zorgen dat het goed blijft zitten tijdens het grillen.

Bereiding

Leg het rookhout op de kolen en de gekruide hamburgers op de grill van de BBQ. Laat het vlees rustig roken tot een kerntemperatuur van ongeveer 56 graden Celsius voor medium; dit zal ongeveer 45 minuten duren.

Wil je de burgers doorbakken hebben, ga dan voor een kerntemperatuur van 62 graden Celsius.

Net voordat de burgers hun kerntemperatuur hebben bereikt, leg je op elke burger twee plakken cheddar kaas en twee plakken uitgebakken ontbijtspek, zodat deze kunnen opwarmen. Zodra de gewenste kerntemperatuur is bereikt, kan de burger van de BBQ. Snijd ondertussen de burgerbroodjes door en smeer ze in met boter. Toast deze kort in de pan.

Serveren

Nu kun je de burger gaan opbouwen. Doe wat rucola op het getoaste broodje, leg hier de burger bovenop en top af met de whiskey uien-jam.

Eet smakelijk!

Wil je dit top recept ook in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV.

Maak je mijn Ierse burger recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!