• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Lamsrack in kruidenkorst recept

Lamsrack in kruidenkorst recept | BBQuality

Inleiding

Lamsrack met een perfecte garing naar recept van Gordon Ramsay. Dit heb ik een keer voorbij zien komen op Masterchef USA en sindsdien heb ik dit altijd al een keer willen maken. In het programma gebruikten ze een lamsrack die compleet is schoongemaakt, dit noem je ook wel een “Frenched rack”.

Maar de vetkap die we op deze rack hebben, die moet je insnijden en voorzien van kruiden. Zo smelt het weg op je tong.

Snel aan de slag met dit fantastische lamsrack in kruidenkorst recept!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 Lamsrack met vet
  • 1 bol knoflook
  • 1 bosje tijm
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eetlepels Dijon-mosterd

Voor de Basilicumkorst

  • ½ bosje basilicum
  • ¼ bosje platte peterselie
  • 200 gram Panko broodkruimels
  • Scheutje olijfolie
  • Maldon zout

Benodigdheden

Voorbereiding

Bereid je basilicumkorst door alle ingrediënten in een keukenmachine of blender te doen. Mix het geheel tot het heldergroen is. Proef en voeg eventueel wat zout en peper toe.

Neem nu de lamsrack en snijd de vetkap kruislings in. Zo blijft de groene kruidenkorst goed zitten na het eerste grillen. Breng royaal zout en peper aan op alle zijden.

Bereidingswijze

BBQ voorbereiden

Zet je barbecue, smoker of grill aan en verwarm deze tot een dome-temperatuur van 200 graden Celsius. Plaats de gietijzeren skillet op de grill en laat de warmte wat opbouwen. Voeg nu de boter, tijm en geplette knoflook toe.

Grillen

Terwijl de pan op de grill staat schroei je de lamsrack direct op het vuur, ongeveer 45 seconden aan elke kant. Let op: het vet kan de vlammen flink laten oplaaien!

Zodra het schroeien klaar is, bouw je je BBQ om voor een indirecte bereiding. Leg vervolgens het vlees in de pan en sluit de deksel van je BBQ. Laat het ongeveer 4 á 5 minuten in de grill liggen, of totdat de kerntemperatuur 48 graden Celsius is.

Haal de pan van de grill en voeg rondom een laagje Dijon-mosterd toe aan de lamsrack. Plaats vervolgens het groene kruidenkorstmengsel op een bakplaat en spreid het mooi uit.

Pak de lamskroon bij de botten en rol het vlees door het mengsel, zorg ervoor dat je ook de zijkanten bedekt. Als je nog ontbrekende plekken ziet, kun je er gerust wat overheen strooien – schud eventueel overtollig mengsel eraf.

Plaats de lamskroon terug in de pan en zet het weer op de grill gedurende ongeveer 5 minuten met het deksel dicht.

Aan tafel!

Wanneer de interne temperatuur 55 graden Celsius heeft bereikt, haal je het lam van de grill en de pan en laat je het minimaal 5 minuten rusten.

Tip van de chef: maak het gerecht af met heerlijke, geglaceerde wortels en krokante krielaardappeltje van de grill!

Smakelijk eten!

Video zien van dit recept? Klik hier!

Heb je mijn lamsrack in kruidenkorst recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.

Bekijk hier de website van Grilltimster.

comments comments

Keuken Frans
Voorbereidingstijd 00:30
Bereidingstijd 01:00
Aantal personen 4
  • Lamsrack met vet
    1 st.
  • Bol knoflook
    1 st.
  • Bosje tijm
    1 st.
  • Boter
    2 el.
  • Dijon-mosterd
    2 el.
  • Bosje basilicum
    1/2 st.
  • Bosje platte peterselie
    1/4 st.
  • Panko broodkruimels
    200 gr.
  • Scheutje olijfolie
  • Maldon zout
Print dit recept