Maminha van het spit recept

Maminha van het spit recept | tri-tip | SPG | Bas | BBQuality

Inleiding

Maminha van het spit recept! Maminha oftewel tri-tip, ook wel het ezeltje genoemd. De maminha die ik gebruik in dit recept is graangevoerd en heeft dus een hele mooie vet marmering. Door het open vuur en het draaien van het vlees smelt het vet rustig weg en krijg je een fantastische korst. Door het draaien smelt het vet constant over het vlees waardoor je een super sappig en mals resultaat krijgt. De smaak is ongelooflijk! We maken het gerecht helemaal af met een chimichurri van gepofte paprika.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Vlees voorzien van de BBQuality SPG rub

Verwijder de dikke stukken vet van de maminha. Smeer een dun laagje olijfolie over het vlees en bestrooi vervolgens met de BBQuality SPG rub. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken. Bij voorkeur doe je dit al de avond voor de bereiding.

Directe bereiding

Maak de BBQ klaar voor een directe bereiding en breng de BBQ naar een dome-temperatuur van 160 graden Celsius.
Spit

Rijg de maminha met paprika en rode ui op het spit. Voeg vervolgens het rookhout toe tussen de kolen.

Bereiding

Roken

Rook de maminha een half uur met een gesloten BBQ/Kamado.

Fantastische korst

Laat na dit half uur de deksel van de BBQ voor de rest van de bereiding helemaal open en zet de schuif van je kamado onder helemaal open. Door de hitte zal het vet mooi smelten en een fantastische korst vormen.

Controleren

Controleer regelmatig de kerntemperatuur. Haal de tri-tip eraf bij 49 graden. Laat het vlees rusten en maak ondertussen de chimichurri.


Chimichurri

Haal de paprika's van het spit voor de saus. Snijd 1 rode paprika, de bieslook en peterselie fijn. Hak ook de knoflook fijn. Meng alles in een kom, voeg SPG rub, olijfolie en rode wijn azijn toe. Proef en voeg indien nodig meer rub toe.

Serveren

Snijd de maminha in plakken en pluk de gepofte paprika's. Serveer de maminha met chimichurri en paprika.

Smakelijk eten!

Dit recept als kort filmpje? Bekijk het hieronder op BBQuality-TV!

Maak je mijn maminha van het spit recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story.