Pulled turkey recept

Pulled turkey recept | Kalkoenpoot | BBQuality

Inleiding

In dit Pulled turkey recept gaan we de poot van de kalkoen langzaam garen, vervolgens pullen en voorzien van BBQ saus. Een heerlijk recept! Misschien nog wel lekkerder dan pulled pork. Deze moet je proberen! Ik deed hem op een wit broodje met koolsalade en rode ui. Fantastisch! Hiermee kun je alle kanten op.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden

Bereiden van de pulled turkey

Kalkoenpoot marineren

Wrijf de kalkoenpoot royaal in met de rub van No Rubbish. Laat de rub minstens één uur intrekken.

Roken & insmeren

Ga voor een indirecte setup op je kamado of BBQ met een dome-temperatuur van 150 graden Celsius. Gebruik appelhout chunks of snippers (3 handjes) voor een subtiele rooksmaak.

Plaats vervolgens de kalkoenpoot op het rooster en rook ze gedurende 3-4 uur, of totdat je een kerntemperatuur van 70 graden Celsius bereikt.

Als de juiste kerntemperatuur bereikt is, smeer je de kalkoenpoot in met de BBQ saus van No Rubbish.


Rusten & pullen

Laat de kalkoenpoot rusten en trek het vlees met twee vorken uit elkaar (pullen). Voila, nu is de pulled turkey een feit! Breng op smaak met de rub en extra BBQ saus.

Pulled turkey serveren!

Serveer de pulled turkey met je favoriete bijgerecht. Lekker op een wit bolletje met bijvoorbeeld augurkjes of witte koolsalade en rode ui.

Geniet van deze heerlijke gerookte kalkoenpoot, doordrenkt met de smaken van No Rubbish!

Hier vind je de overheerlijke video van dit recept!

Maak je mijn pulled turkey recept van kalkoenpoot recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story.