Revolver ribeye recept met chimichurri

Revolver ribeye recept met chimichurri | BBQuality

Inleiding

Revolver ribeye recept met chimichurri. Een geweldige showstopper voor ieder (barbecue)feest. Dit gerecht maakt indruk en hiermee zal je jouw gasten zeker verrassen!

Ingrediënten

Revolver ribeye

Chimichurri

 • 40 gram platte peterselie
 • 25 gram bieslook
 • 10 gram oregano takjes
 • 5 gram tijm takjes
 • kleine ui
 • rode peper
 • 100 milliliter Olijfolie
 • 3 eetlepels Azijn
 • 2 theelepel knoflookpulp
 • 1 theelepel mosterdpoeder
 • Peper en zout

Benodigdheden

BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de BBQ en breng de dome-temperatuur naar 160 graden Celsius. Wil je met het spit gaan werken? Maak dan de BBQ klaar om direct boven de kolen te werken. Mocht je zonder spit werken, zorg dan dat je de barbecue instelt voor indirecte hitte.

Chimichurri bereiden

Let's start! Begin met de blaadjes van de oregano en tijm van de takjes te ritsen. Pak daarna de peterselie erbij en breek het stuk af waar geen blaadjes meer aan zitten. Snipper nu ook de ui. Bij de rode peper kun je, als je niet van zo pittig houdt, de zaadjes en zaadlijst eruit halen en deze dan grof hakken.

Doe nu alle ingrediënten in de mortel of keukenmachine. Draai het nu zo dat er nog een beetje structuur is van de kruiden en de peper. Breng tot slot de chimichurri op smaak met peper en zout.

Door met de Revolver ribeye

Haal de ribeye één uur voor het barbecueën uit de koelkast en voorzie hem alvast van de rub. Haal de horizontaal gezaagde mergpijpen uit de verpakking en bind deze om de ribeye heen met slagerstouw. Zorg ervoor dat het grootste gedeelte van de ribeye bedekt is met de beenmerg. Hiervoor heb je ongeveer 5 à 6 stukken beenmerg nodig. Mocht je er eentje overhouden, kun je deze apart in een skillet leggen met de gezaagde kant naar boven. Leg hier dan weer één van de takjes rozemarijn op.

Steek nu de rest van de rozemarijn tussen elke beenmerg waar nog wat ruimte zit. Als je met de spit gaat werken, rijg dan het vlees aan het spit en klem hem goed tussen de klemmen. Hang deze vervolgens in de motor direct boven de kolen. Voeg het rooksnippers toe aan de barbecue. Mocht je indirect garen, voeg dan de rooksnippers toe aan de kolen en leg de ribeye op het rooster. Leg de eventueel overgebleven mergpijp ook op de barbecue.

Garen

Nu gaar je de revolver ribeye op de barbecue bij een dome-temperatuur van 160 graden Celsius tot een kerntemperatuur van 52 graden Celsius. Dit duurt ongeveer 1 ½ uur. Zodra de ribeye de ideale temperatuur heeft bereikt, haal je deze dan van de barbecue. Laat hem vervolgens goed rusten voor ongeveer 15 minuten.

Maak ondertussen de BBQ klaar om de ribeye caveman-style af te grillen voor een mooie korst. Dit doe je door alles open te zetten en alle roosters te verwijderen. Zodra de kolen goed rood gloeiend zijn, kun je het vlees direct in de kolen afgrillen.

Na het rusten en het showen van de revolver, snijd je de touwtjes van het beenmerg door. Leg nu de ribeye eerst met een kant voor ongeveer 1 minuut direct op de kolen. Kijk of deze ondertussen een mooie korst heeft. Zo ja, draai hem dan om en doe het zelfde voor 1 minuut aan de andere kant.

Serveren

Leg de mergpijpen op een presenteerschaal met de gezaagde kant naar boven. Het kan zijn dat er een beenmerg bij zit waar geen merg meer inzit, vandaar de extra mergpijpen. Snijd de ribeye nu in mooie plakken en verdeel deze over de mergpijpen. Doe overal wat van de chimichurri saus overheen en strooi er nog een beetje gerookt zeezout overheen. Eet smakelijk!

Op BBQuality-TV vind je een video van dit overheerlijke recept.

Maak je mijn revolver ribeye recept met chimichurri en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.