Short ribs met loaded potatoes recept

Short ribs met loaded potatoes recept | BBQuality

Inleiding

Short ribs komen uit de ribben van een rund. Short ribs zijn een stukje groter, ze bezitten namelijk een groter bot, maar er zit ook meer vlees aan. Wanneer je short ribs op de goede manier bereidt, glijdt het vlees letterlijk van het bot af wanneer je het uiteindelijk op gaat eten. Er zit een mooie marmering in het vlees, wat ervoor zorgt dat het vlees ook nog eens enorm mals is! We gebruiken een hele mooie rub die er voor zorgt dat je een mooie “Bark” krijgt. Dit is een laag van smaak die ontstaat door het roken en garen van het vlees. Lees hier mijn short ribs met loaded potatoes recept.

Ingrediëntenlijst

Short ribs

Loaded potatoes

  • 4 grote aardappels
  • 150 gram bacon, gebakken en verkruimeld
  • 150 gram geraspte cheddarkaas
  • 1 bakje zure room
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder

Benodigdheden

Voorbereiding van de short ribs

Verwijder overtollig vet en vlies, zodat de rub goed kan worden opgenomen in het vlees.


Wrijf de short ribs aan alle zijden royaal in met de No Mercy Rub. Leg ze in een afgedekte schaal en zet ze een nacht in de koelkast, zodat de rub goed kan intrekken. Je kunt er ook voor kiezen om dit op de dag zelf te doen. Laat het vlees dan in ieder geval minimaal 4 uur in de rub staan.

What's next?

Roken van de short ribs

Bereid je BBQ voor met een indirecte setup en met een dome-temperatuur tussen de 110 en 120 graden Celsius. Voeg 2 handjes hickory snippers toe aan de houtskool om rook te genereren.

Plaats het vlees op het rooster en sluit het deksel. Rook de short ribs tot ze een kerntemperatuur van ongeveer 70 graden Celsius bereiken.

Inpakken en doorgaren

Wikkel de short ribs in butcher paper en plaats ze terug op het rooster. Ga door met garen tot de kerntemperatuur tussen 94 en 96 graden Celsius ligt. Dit duurt meestal zo tussen de 8 à 10 uur, afhankelijk van het vlees.

Begin met het controleren van de garing bij 94 graden Celsius door een satéprikker in het vlees te steken. Het vlees moet zacht aanvoelen, vergelijkbaar met het prikken in een pot pindakaas.

Time to rest!

Haal de short ribs van de BBQ en laat ze 1 tot 2 uur rusten in het butcher paper om de sappen te laten herverdelen. Op deze manier krijg je supermals vlees!

Door met de loaded potatoes

Bereiding

Was de aardappels grondig. Wikkel ze in aluminiumfolie en pof vervolgens de aardappelen in de oven op 200 graden Celsius voor 50 minuten. Je kunt ze ook langzaam garen in de folie naast de short rib. Dit duurt ongeveer 3 uur. Controleer de gaarheid door zacht in het pakketje te knijpen. Als de aardappel zacht voelt, is deze goed.

Vullen van de aardappels

Laat de aardappels eerst afkoelen! Snijd ze daarna open en plet de binnenkant voorzichtig met een vork. Haal de binnenkant eruit en doe dit in een mengkom. Voeg de rest van de ingrediënten toe.

Vul elke aardappel met het mengsel. Als laatst top je de aardappel af met wat extra cheddar kaas. Gratineer de aardappelen 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius.

Breng op smaak met zout en peper.Snij de shortribs met een scherp mes tussen de botten door. Leg de gevulde en gegratineerde aardappel op een bord en leg er vervolgens één bot short ribs bovenop. Dit is echt een feestje!

Enjoy!

Graag een video zien van dit heerlijke recept?

Heb je mijn short ribs met loaded potatoes recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story!