Shotgun shells recept

Shotgun shells recept | Rundergehakt | BBQuality

Inleiding

Shotgun shells recept! Leuke en vernieuwde versie op een bekende bbq snack: de shotgun shells. Deze wat grotere versie met een ander jasje is net iets anders, maar daardoor zeker niet minder lekker.

Ingrediëntenlijst

Shotgun:

Benodigdheden

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 130 graden Celsius.

Klaar voor de shotgun shells?

Mix voor de rolletjes

Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes en hak de jalapeño pepers. Meng nu het gehakt, paprika, ui, jalapeño, rubs en de kaas. Verdeel ze vervolgens in 24 porties van ongeveer 100 gram per stuk. Maak staafjes van dezelfde breedte als de gordita’s.

Rollen & op de BBQ

Rol het gehaktmengsel nu in de gordita’s en rol vervolgens de gevulde gordita's ieder in een plak ontbijtspek. Leg nu het blokje amandel rookhout op de kolen en de shotgun shells op het rooster. Rook deze nu tot een kerntemperatuur van 56 graden Celsius. Smeer ze nu in met de BBQ saus en gaar ze nog eens 5 minuten, zodat ze lekker sticky worden.

Serveren

Serveer de heerlijke, smaakvolle shotguns snel uit. Geniet ervan!

Meer zien van dit recept? Bekijk nu de video op BBQuality-TV!

Maak je mijn shotgun shells recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!