Smash burger recept

Smash burger recept | Maikel | BBQuality

Inleiding

Dit smash burger recept is een heerlijke Amerikaanse klassieker die zeker indruk zal maken. Door de hamburger zo dun mogelijk te drukken, ontstaat er een heerlijke krokante korst die zorgt voor extra smaak en textuur. Omdat de burgers zo dun zijn, hebben ze een korte bereidingstijd, waardoor ze niet uitdrogen en lekker sappig blijven. Serveer deze smakelijke burgers op een vers broodje met je favoriete toppings zoals kaas, sla, tomaat, ui en een lekkere saus. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor directe hitte met de skillet of gietijzeren plaat en verwarm deze tot 180 graden Celsius.

Bereiding

Snijd de ui in dunne plakken en halveer de burgerbroodjes. Smeer de binnenkanten van de broodjes in met boter en toast ze vervolgens. Leg daarna twee smashburgers op de skillet of gietijzeren plaat, zorg ervoor dat er nog genoeg ruimte is om ze verder uit te drukken.

Leg een beetje ui op elke smashburger en druk ze vervolgens zo dun mogelijk op de plaat. Laat ze ongeveer 2 minuten bakken, of totdat er een mooie korst aan de onderkant van de smashburger zit, en draai ze dan om.

Leg op elke burger een plak cheddar kaas, sluit de deksel van de BBQ, en bak verder totdat de kaas gesmolten is en de andere kant ook mooi krokant is. Leg nu de twee burgers op elkaar en haal ze van de BBQ.

Serveren

Nu kun je de burger gaan opbouwen. Begin met het aanbrengen van een beetje burgersaus op de onderste helft van elk broodje. Leg hier een laagje verse sla op voor een knapperige textuur. Plaats vervolgens de dubbele smashburgers erop. Herhaal dit proces nog drie keer voor de overige burgers, zodat elk broodje perfect is opgebouwd. Serveer de burgers direct terwijl ze nog warm zijn, en geniet van deze heerlijke Amerikaanse klassieker.

Eet smakelijk!

Deze klassieker ook in beeld en geluid? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn smash burger recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!