SPG short ribs recept

SPG Short ribs recept | Bas | BBQuality

Inleiding

Dit SPG recept is een makkelijk, maar fantastisch lekker recept voor boterzachte short ribs! In dit recept wordt gewerkt met graangevoerde Angus short ribs uit Canada. Doordat de Canadese runderen graangevoerd zijn heeft het vlees een hele mooie "marbling". Deze "marbling" van vet zorgt voor een intense smaakbeleving, malsheid en sappigheid.

We gaan de ribs low & slow roken op hickory rookhout. Door het langzame garen smelt het vet mooi weg. Resultaat: ongelofelijk lekkere malse short ribs.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding

Rubben maar!

Begin met het verwijderen van het vlies aan de achterkant en het overtollige vet aan de bovenkant van de short ribs. Laat wat vet achter dat tijdens het koken smelt. Bestrooi de short ribs royaal met de BBQuality SPG rub en laat het mimimaal een uur intrekken. Hoe langer, hoe beter.

Indirect

Begin met het aansteken van de BBQ met een indirecte opstelling en breng de dome-temperatuur naar ongeveer 110 graden Celsius.

Bereiding

Roken

Als de BBQ op temperatuur is voeg dan de hickory rooksnippers toe. Plaats de kerntemperatuurmeter in het dikste deel van de ribs en gaar de ribs tot ze een kerntemperatuur van 70 graden Celsius bereiken. 

Inpakken

Wikkel vervolgens de short ribs in aluminiumfolie en gaar deze verder tot een kerntemperatuur van 96 graden Celsius. Controleer de gaarheid door met een satéprikker in het vlees te prikken; als er weinig weerstand is, dan is het vlees gaar. Dit moet voelen alsof je in een pot pindakaas prikt. Serveren

Laat de short ribs 1 uur rusten in aluminiumfolie, wil je ze langer warm houden doe de ribs dan in een koeltas met een handdoek er omheen. Bereid ondertussen de maïskolven door ze in boter en honing te bakken, snufje zout en klaar. Serveer de ribs met de maïskolven en eventueel andere bijgerechten. 

Geniet van je heerlijke SPG short ribs!

Deze lange bereiding in een korte video? Bekijk het filmpje op BBQuality-TV!

Maak je mijn SPG short ribs recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story.