Secreto

Secreto

Diegenen die een aardig woordje over de grens spreken zal het niet verbazen, maar Secreto is Spaans voor ‘geheim’. En in zekere zin is het ook een geheim. Het is immers nog niet zo heel bekend, maar wel enorm lekker! De Secreto bevindt zich in het verlengde van de schouderspieren en ligt vlak tegen de spekhuid aan de rug. Het dunne stukje vlees is zoals je ziet erg geïnfiltreerd met vet. De enorme hoeveelheid vet is het meest spectaculaire van een Duroc varken. Het varken uit het Iberisch schiereiland doet zich met name tegoed aan eikels, waardoor het varkensvlees die typische, nootachtige smaak krijgt. Heerlijk!

We hebben twee soorten Secreto in ons assortiment: De Duroc-variant en de Iberico-variant. Beide varianten komen het best tot haar recht wanneer het licht rosé bereidt word zonder al teveel kruiden of specerijen. Het heeft zo’n volle smaak van zichzelf dat slechts een beetje zout en/of peper zal volstaan. Laat het vlees na het grillen/bakken even rusten, zodat de sappen de tijd krijgen om zich door het vlees te verdelen. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakken, en laat je verrassen door de geweldige smaakbeleving.

Wij zijn enorm enthousiast over dit geheim en willen dit geheim graag met u delen! Probeer dus eens de Secreto en laat ons weten wat u ervan vindt.

Eet smakelijk!

Iberico secreto belotta | BBQuality