Angus picanha El Rojo recept

Black Angus Picanha El Rojo recept | BVBBQS | BBQuality

Inleiding

In dit recept gaan we werken met de picanha, dat is een van mijn favoriete stukken vlees van de BBQ. Het vlees is heerlijk smaakvol dankzij de vetkap die erop zit. Ik serveer hier een Spaanse saus bij op basis van gepofte paprika. De saus, met een licht pitje en een zuurtje, past perfect bij de smaak van de picanha. De coffee rub geeft een mooie diepe smaak, een vleugje beuken rookhout als kers op de taart, en hasselback aardappelen als bijgerecht. Dit is het Angus Picanha El Rojo recept

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:
Benodigdheden: 

Voorbereiding

BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de BBQ voor een indirecte bereiding en breng hem naar een dome-temperatuur van ongeveer 110 graden Celsius.

Aardappels:

Terwijl de BBQ op temperatuur komt, bereid je de hassleback aardappels voor: Plaats een aardappel op een eetlepel en snijd elke paar millimeter in. Smeer de aardappels in met olijfolie en de Fast & Flavoured rub. Bak ze in de oven op 200 graden tot ze goudbruin zijn. Je grilt ze later nog even aan het einde van de bereiding.

Rubben maar!

Bestrooi de vleeskant van de Picanha royaal met de NoMercy Coffee rub. Snijd de vetkant in een ruitjespatroon; dit zorgt ervoor dat het zout mooi intrekt en er straks een krokante korst ontstaat. Bestrooi de vetkant alleen met zeezout.

Bereiding

Plaats de kerntemperatuurmeter in het vlees. Gaar en rook de picanha met de vetkant naar boven gericht. Voeg het rookhout toe en rook totdat het vlees een kerntemperatuur van 45 graden Celsius heeft bereikt. Leg tijdens het roken de paprika's naast de picanha voor de saus.

Zodra de picanha de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt, verhoog je de dome-temperatuur naar 250 graden Celsius voor directe hitte. Laat de paprika's gewoon op de BBQ liggen.

Haal de paprika's van de BBQ als ze zacht zijn. Fruit de ui en knoflook aan in een pannetje. Verwijder de zaden en voeg alle ingrediënten toe aan een blender. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een eetlepel Fast and Flavoured rub.

Als de BBQ de gewenste temperatuur heeft bereikt, grill dan de picanha boven het directe gedeelte met de vetkant naar beneden, tot hij mooi goudbruin is. Pak ook de vleeskant mee. Controleer regelmatig de kerntemperatuur. Haal de picanha van de BBQ bij een kerntemperatuur van 52 graden Celsius. Verwarm als laatste de aardappels nog even op de BBQ.

Laat de picanha 10 minuten rusten voordat je hem in plakken snijdt.

Serveren

Serveer het vlees met de saus en de hasselback aardappels. Geniet van je Angus Picanha El Rojo! 

Eet smakelijk!

Dit gave recept in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn Angus picanha El Rojo recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @Bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story!